Tuotteiden alkuperä

Vaatteen tie suunnittelijan työpöydältä kuluttajan vaatekaappiin on pitkä ja pitää sisällään monia vaiheita. Valtaosa Nanso Groupin tuotteista valmistetaan yhtiön omilla tehtailla Suomessa ja Virossa, mutta tuotetoimittajia on myös muualla.

Tuotteiden valmistuspaikka määräytyy brändin ja tuotetyypin mukaan. Nanso Groupin juuret ovat syvästi Nokialla, jossa yhtiön pääkonttori ja trikootehdas sijaitsevat. Yhtiön hienosukkatehdas sijaitsee Torniossa ja sukkatehdas Tallinnassa. Kolmen oman tehtaan lisäksi meillä on osaomistus Tallinnassa sijaitsevasta ompelimosta, jossa osa trikootuotteistamme leikataan ja ommellaan.

Vuonna 2013 omilla tehtaillamme Suomessa ja Virossa valmistettiin 59 prosenttia kaikista myymistämme tuotteista. 11 prosenttia tuotteista ostettiin ulkopuolisilta yhteistyökumppaneilta EU-alueelta ja 31 prosenttia EU:n ulkopuolelta ns. riskimaista. Valmistusmaa vaihtelee kuitenkin huomattavasti brändien välillä.

Nanso-brändin tuotteiden kaikki materiaalit neulotaan, värjätään, viimeistellään ja painetaan omalla tehtaallamme Nokialla, mutta tuotteiden leikkaus- ja ompelutyötä tapahtuu sekä Suomessa että Virossa. Finnwear- ja Black Horse tuotteet puolestaan ostetaan pääasiassa Turkista, Kiinasta ja Portugalista. Torniossa sijaitsevalla Pohjoismaiden ainoalla sukkahousutehtaallamme valmistetaan 82 prosenttia Norlyn-brändin tuotteista (2013).

Katso, mitä Nanson tehtaan seinien sisäpuolella tapahtuu ja kuinka pitkän matkan vaatteet kulkevat ennen kuin ne ovat myymälöissä kuluttajien saatavilla.

Tunnista kotimainen

Tuotteissamme on käytössä Suomalaisen Työn Liiton myöntämät Avainlippu ja Design from Finland-merkit helpottamassa kuluttajaa tunnistamaan tuotteet, joiden ostaminen tukee suomalaista työtä.

Avainlippu-merkin myöntämisperusteena on tuotteen kotimaisuusaste, jonka laskennassa huomioidaan valmsituksen lisäksi mm. raaka-aineet, pakkaustarvikkeet, markkinointikustannukset ja yrityksen rahoitus. Avainlippu-merkin saamiseksi tuotteen kotimaisuusasteen on oltava yli 50 %.Kotimaisuusaste voi vaihdella paljonkin riippuen esimerkiksi siitä, miten suuren osan kustannuksista raaka-aineet muodostavat, koska kaikkia raaka-aineita ei ole saatavilla Suomesta. Keskimäärin Nanso Groupin Avainlippu-tuotteiden kotimaisuusaste on noin 70 %.

Design from Finland -merkki puolestaan kertoo suomalaisesta suunnittelu- ja tuotekehitysosaamisesta tuotteen taustalla. Nanso Groupin laadukkaat tuotteet syntyvät materiaalien, värien, kuosien, muotojen ja mitoituksen yhteistyönä, jonka taustalla on ainutlaatuinen suomalainen suunnitteluosaaminen.

Avainlippu ja Design finland

Lisää merkeistä ja niiden myöntämisperusteista voit lukea Suomalaisen Työn Liiton sivuilta.