Tuoteturvallisuus

Vuosikymmenten kokemuksen ja valmistusketjun hallinnan avulla Nanso Group pystyy takaamaan tuotteidensa korkean laadun ja turvallisuuden valmistuspaikasta riippumatta. Sosiallinen vastuu Nanso Groupissa ulottuu tuoteturvallisuuden kautta myös kuluttajiin. Yhtiö vastaa siitä, että kaikki myynnissä olevat tuotteet täyttävät vähintään voimassaolevan tuoteturvallisuus- ja kemikaalilainsäädännön vaatimukset.

Tekstiilien ja vaatteiden valmistamisessa kemikaalien käyttö on kuitenkin välttämätöntä ja ihmisten herkistyminen hyvin yksilöllistä. Allergisoituminen tuotteillemme on todella harvinaista, eikä tuotteen aiheuttama ihoärsytys automaattisesti tarkoita, että valmistuksessa olisi käytetty kiellettyjä aineita. Nanso Group testaa jokaisen myyntiin tulevan tuotteen jo suunnittelu- ja hankintavaiheessa pesutestein ja koekäytöin. Valmistuksen aikana tuotteeseen saattaa kuitenkin jäädä kuidunpätkiä ja epäpuhtauksia, jotka voivat aiheuttavat herkkäihoisille iho-oireita. Paras keino allergisten reaktioiden välttämiseen on pestä vaatteet aina ennen ensimmäistä käyttökertaa.

Kielletyt kemikaalit

Kaikissa maissa lainsäädäntö ei ole kemikaalien käytön suhteen sama kuin Suomessa. Nanso Group valvoo tuontituotteidensa turvallisuutta ja varmistaa tuotetoimittajien turvallisen kemikaalien käyttöä omalla kiellettyjen aineiden listalla, jota kaikki yhtiön tuotetoimittajat ovat sitoutuneet noudattamaan.

Lista pohjautuu EU:n REACH-kemikaalilainsäädäntöön, joka kieltää ja rajoittaa useiden ihmisille ja ympäristölle vaarallisten kemikaalien käyttöä tuotteissa. Lisäksi listaa on täydennetty muilla, tekstiilituotannossa yleisesti käytettävillä vaarallisilla aineilla, joiden käyttöä tuotteidensa valmistuksessa Nanso Group ei hyväksy.

Suomen tulli tarkistaa tuontituotteiden turvallisuutta ja testaa niiden sisältämiä kemikaaleja säännöllisesti. Nanso Group testaa kemikaalilistansa noudattamista lisäksi säännöllisillä pistokokeilla, jotka tehdään ulkopuolisissa laboratorioissa.

Öko-Tex – Turvallinen tekstiili

Osoittaakseen asiakkaille ja kuluttajille, ettei Nanso Groupissa tyydytä tuoteturvallisuuden osalta minimivaatimuksiin, hakee yhtiö vuosittain suurimmalle osalle trikoo- ja karkeasukkatuotteitaan Öko-Tex Standard 100 -sertifikaattia.

Öko-Tex on kansainvälinen tekstiilituotteiden ympäristö- ja tuoteturvallisuusstandardi, joka kertoo tuotteen olevan tutkitusti turvallinen käyttäjälleen.

Ostaessaan Öko-Tex merkityn tuotteen kuluttaja voi olla varma, että:

  • Tuotannossa käytetyt väriaineet ja kemikaalit ovat ihmiselle ja ympäristölle myrkyttömiä
  • Tuotteet eivät sisällä terveydelle haitallisia raskasmetalli-, torjunta-aine- tai formaldehydijäämiä
  • Atsovärien sekä muiden syöpää tai allergiaa aiheuttavien väriaineiden käyttö tuotteissa on kokonaan kielletty
  • Tuotteiden pH –taso on iholle ystävällinen, joten ne soveltuvat myös herkkäihoisille
  • Tuotteet kestävät pesua ja kulutusta, jolloin niiden käyttöikä pitenee

Nanso Groupin trikootuotteiden Öko-Texit ovat luokkaa II. Sukkatuotteiden ja vauvanvaatteiden Öko-Texit ovat luokkaa I.

Lisätietoa Öko-Texistä voit lukea täältä.