Suunnittelijat

Värit ja kuosit ovat tärkeä osa Nanson identiteettiä sekä vahvaa design- ja muotoiluosaamista. Tutustu kevät 2015 Nanso-mallistojen suunnittelijoihin.

Nanso yö- ja oloasut

heli

"Värit  ovat suunnitteluni lähtökohta, ja joskus joku tietty sävy antaa kipinän tehdä uutta. Värin rinnalle tulee muoto. Hyvä materiaali antaa tuotteelle oikean tunnun: kuoseissa aito rosoisuus kiehtoo minua.

Tuote on kuitenkin vasta sitten valmis, kun se puetaan päälle ja on kantajalleen uskollinen.
Ideoita saan ympärillä tapahtuvista asioista, ihmisistä, väreistä ja muodoista. Haaveilen jatkuvasti matkustamisesta, vaikka viihdyn hyvin kotona.  Katson paljon elokuvia, pidän lukemisesta ja olen kiinnostunut kuvataiteista. Minusta on ihanaa istua perheen ja ystävien kanssa iltaa, syödä hyvin ja keskustella.

Toivon, että suunnittelemani tuotteet kulkisivat käyttäjiensä mukana heidän merkityksellisissä hetkissä, olisivat osa ihmisten tarinoita ja kauniita muistoja".

Heli Hoisko
suunnittelija
 

Nanso Casual

minna

"Suunnittelussa kaikki on mahdollista. Inspiroivat väri- ja materiaalitilkut, kuosit, kuvat ja lehtileikkeet, saumat, napit ja nauhat kasaantuvat työpöydälleni pulppuavaksi ideasopaksi. Siitä alan hämmentää. Aloitetaan rajaaminen ja karsiminen, ideoidaan uudelleen ja kokeillaan… parasta on ideoiden ja piirustusten muuttuminen vaatteeksi. Silloin saa ihastella ammattitaitoisten työkavereiden kädenjälkeä: materiaalien, värien, kuosien ja muotojen yhteistyötä. Ja tästä vielä vähän parempaa on nähdä vaate teatterin välitauolla, ruuhkabussissa, vanhempainillassa tai kahvilassa…

Suunnitellessani pidän mielessäni mukavuuden, helppouden, toimivuuden ja kauneuden. Nämä kulkevat käsi kädessä: jos tuntee olonsa hyväksi, myös näyttää hyvältä. Helpot ja toimivat vaatteet lunastavat lupauksensa niin pyykkipäivänä kuin palaverissakin.

Mukavuus, helppous, toimivuus ja kauneus -  samoilla aineksilla rakennan omaa arkeanikin. Puuhastelen kotiaskareissa tai pihatöissä, kiireettömyys ja hitaus ovat luksusta. Sitä ovat myös lomat, haaveilu ja hyvä ruoka. Elämä on ihaninta tässä ja nyt".

Minna Sillanpää
suunnittelija