Vastuullista suomalaista muotia.

Vapaaehtoisena työajalla

18.02.2013, Aihe: Vastuullisuuslupaukset • Kirjoittaja Saana Nanso

Tampereella sijaitsevassa Koukkuniemen vanhainkodissa asuu noin 800 vanhusta, joiden arjessa ei juuri ole tarjolla virikkeitä. Vanhainkodilla järjestettäviin, arkea piristäviin tapahtumiin osallistuakseen vanhukset tarvitsevat usein saattajia. Vanhainkodin henkilökunnalla ei kuitenkaan riitä aika saattajana toimimiseen ja valitettavan harva omainenkaan ehtii mummoa tai pappaa keskellä päivää avustamaan. Meidän vapaaehtoisten antama aika ja läsnäolo ovat vanhainkodin arkeen erittäin tervetullut lisä, ja niin vanhusten, omaisten kuin hoitohenkilökunnankin piirissä myös hyvin arvostettua työtä.

Joukko meitä nansolaisia lähti viime viikolla Koukkuniemeen, kun vanhainkodilla vietettiin ystävänpäivän tansseja. Saatoimme kukin meille nimetyn vanhuksen kauniisti koristeltuun juhlasaliin, jossa noin 50 ikäihmistä tanssahteli pyörätuoleineen elävän musiikin tahdissa. Pääsimme myös itse pyörähtelemään tanssilattialle yhdessä vanhusten kanssa. Oli todella vaikuttavaa huomata, kuinka itselle pieneltä ja vähäpätöiseltä tuntuvalla teolla pystyi tuottamaan suurta iloa vanhuksille. Hymyt, käsien taputukset ja kiitokset jäävät mieleeni vielä pitkäksi aikaa. Tämä oli ehdottomasti yksi parhaiten viettämiäni ystävänpäiviä! Toivon, että omia ikääntyviä sukulaisiani on vapaaehtoinen saattamassa vastaaviin tapahtumiin kun sen aika koittaa, jos se pitkän välimatkan vuoksi on itselleni mahdotonta.

Vapaaehtoistyön tekeminen työajalla on yksi Nanso Groupin henkilöstölle tarjoamista mahdollisuuksista osallistua konkreettisin teoin yhtiön vastuullisuustyön toteuttamiseen. Kyseessä on harvinainen etu, joka kannattaa hyödyntää. Parin tunnin vierailu vanhainkodin levollisessa ilmapiirissä toi paitsi hyvän mielen, myös kaivattua vaihtelua hektiseen arkeen. En usko, että kiireeni olisivat loppuneet, vaikka tuon vapaaehtoistyössä kuluneen parituntisen olisin tehnyt kuinka tehokkaasti töitä.

Ketään ei voida pakottaa vapaaehtoistyöhön, mutta suosittelen jokaista edes kokeilemaan. Mitä menetettävääkään meillä on?

Saana
HR-asiantuntija

Lomakkeen tiedoissa ilmeni virheitä. Tarkistathan virheelliset kentät.

Kirjoita kommentti

Roskakommenttien estämiseksi, syötä kirjaimet oheiseen kenttään.