Vastuullista suomalaista muotia.

Mitähän ne meistä ajattelee?

18.04.2012, Aihe: Vastuullisuus • Kirjoittaja Jaana Hyyryläinen

Toimitusjohtajamme Leena Syrjälä piti viime viikolla henkilöstölle infotilaisuuden ja esitteli yhtiön tänään julkaistut vastuullisuuslupaukset meille etukäteen. Vastuullisuuslupausten julkistamisen jälkeen heräsi ajatus, että vastuullisuusajattelu on todella muuttunut. Suomalaiselle kulttuurille tyypillinen perusvaatimattomuus, ”ettei nyt tehtäis tästäkään numeroo”, on sallinut ihmisille ja yrityksille piiloutumisen massaan, etteivät vaan herättäisi muissa negatiivisia ajatuksia. Tai mieluummin ajatuksia ollenkaan, koska negatiivisiahan ne ovat kuitenkin, tai ainakin osa… Käyttäytymistä ja tekoja on ohjaillut ajatus siitä, mitähän nuo meistä nyt ajattelee? Vastuullista toimintamme on ollut jo iät ja ajat, mutta nyt siitä uskalletaan puhuakin.

Aiemmin kuluttajien luottamus ja käsitys yrityksen vastuullisuudesta pyrittiin saavuttamaan varovaisilla mainospuheilla sekä erilaisilla sertifikaateilla, ympäristömerkeillä tai muilla symboleilla. Vastuullisuuden esille tuomisen on pelätty vaikuttavan itsekehulta, ja varsinaiset teot ovatkin jääneet taka-alalle. Tänä päivänä pelkät lupaukset eivät riitä, vaan tarvitaan oikeita tekoja ja niiden tuomista esiin. Ihmiset ovat tietoisia valinnoistaan ja arvostavat sitä, että tietoa on saatavilla helposti ja ymmärrettävästi. Yrityksen täytyy pystyä kertomaan, mitä merkkien ja symboleiden takana on. Suomessa osana Eurooppaa laki jo asettaa tietyt määräykset sosiaalisen- ja ympäristövastuun vastuun osalta, mutta nyt täytyy näyttää, mitä me teemme niiden lisäksi.

Tästä syystä on hienoa, että pelkkien lupausten lisäksi meillä on jo ryhdytty toimenpiteisiin ja tuotu esille myös tekoja, joiden avulla lupaukset pystytään lunastamaan. Nyt on tärkeää, että ihmisten ajatukset heräävät ja kiinnostus vastuullisuustyötämme kohtaan lisääntyy. Nyt saa ajatella, ja olla ylpeä siitä, että meistä ajatellaan!

Jaana Hyyryläinen
Painoinsinööri Nokian tehtaalla

Lomakkeen tiedoissa ilmeni virheitä. Tarkistathan virheelliset kentät.

Kirjoita kommentti

Roskakommenttien estämiseksi, syötä kirjaimet oheiseen kenttään.