Vastuullista suomalaista muotia.

Kohti parempaa tulevaisuutta

03.08.2012, Aihe: Vaatteet • Kirjoittaja Satumaija Mäki

Kesäloma on nyt vietetty. Muutama viikko ilman kalenteria ja aikatauluja tarjosivat aivoille niiden kaipaamaa lepoa.

Aivan kokonaan en onnistunut ajatuksiani irroittamaan työstä lomallakaan. Kuluttaessani sadepäivää Tampereella alennusmyynneissä kierrellen, en voinut välttyä ahdistuksen tunteelta. Sen sijaan, että olisin itse tehnyt edullisia löytöjä, kiinnitin huomiota ympärilläni pyöriviin ihmisiin ja heidän ostokäyttäytymiseensä. Tarjontaa on yllin kyllin, hinnat karkkikaupan tasoa ja ihmiset kulutushysterian sokaisemia. Mietin, kuinka pitkään valloillaan oleva kertakäyttöisyyden kulttuuri voi ylipäätään jatkua?

Itse olen jo vuosia noudattanut vaateostoksissani filosofiaa, jossa laatu korvaa määrän ja ostan vain sellaisia tuotteita, joita todella haluan. Helpottaa muuten huomattavasti joka aamuisten vaatevalintojen tekemistä, kun kaapissa on vain lempivaatteita… Uskoa parempaan tulevaisuuteen tuovat onneksi tutkimukset, joiden mukaan eettisyyttä ja ekologisuutta arvostavien LOHAS-kuluttajien määrä on kuitenkin jatkuvassa kasvussa.

Paremman tulevaisuuden toivossa on myös hyvä aloittaa arkinen aherrus. Paljon on vielä vastuullisuuteen liittyen tehtävää, mutta olemme matkalla oikeaan suuntaan.

Kesäisin terveisin,

Satumaija Mäki
Nanso Groupin vastuullisuusasiantuntija

Lomakkeen tiedoissa ilmeni virheitä. Tarkistathan virheelliset kentät.

Kirjoita kommentti

Roskakommenttien estämiseksi, syötä kirjaimet oheiseen kenttään.