Vastuullista suomalaista muotia.

Kauniita ruusuja sukkahousuista

02.05.2012, Aihe: Tuotteet • Kirjoittaja Satu Nättilä

Oltiin vaatteiden valinnassa loppusuoralla, kun ihastuin Rajanderin Ritvan tekemään ruusuun. Haluan myös tuollaisen! Voitko tehdä minulle ruusun? Voisiko ruusu olla kaksivärinen? Vaatteet suunniteltiin 20-luvun hengessä juhliin, jotka Nanso järjesti henkilöstölleen viime elokuussa. Nokialla pidettävät juhlat olivat Nanso 90-vuotta! Aivan ihanat juhlat olivatkin, vieläkin tulee hymy kun ajattelee niitä. Sain myös itselleni sopivat värit, mustan ja tummanpunaisen, samaan ruusuun.

Ritvalle idea ruusu-asusteeseen tuli, kun hänen pukuunsa kuului lantiolle ruusu. Ritva mietti, mistä saisi kauniin ruusun myös ranteeseensa. Työkaveri Päivikki sukkahousutehtaan viimeistämöstä ehdotti ,että mikset tekisi sukkahousuista. Ritva saikin sopivia poistoja kokeiluun ja löysi sopivan laadun ruusun valmistukseen.

Ruusujen kauneus huomattiin pian muiden työntekijöiden keskuudessa ja Ritvalle alkoi sadella ”tilauksia”. 90-vuotis juhlassa toimitusjohtajamme Leena Syrjälä jutteli työntekijöiden kanssa puvuista ja kaikesta mitä tähän juhlaan oli työntekijät valmistelleet. Ruusun huomattuaan Leena alkoi pohtia, kuinka tällainen valmistustapa tukee myös Nansolle tärkeää vastuullisuus ja kierrätysasiaa. Leena kysyi, tekisikö Ritva myös hänelle ruusun, kun hän seuraavan kerran vierailee Torniossa.  Ritva lupasi ja Leena vielä varmisti, että teethän varmasti.

Ritva työskentelee Tornion sukkahousutehtaakka viimeistämö-pakkaamo osastolla painokoneen kanssa. Juhlien jälkeen Tornioon saatiin tilaus tehdä Nanson asiakastilaisuuteen 300 ruusua. Määrä oli sen verran suuri, että rupesimme porukalla tekemään ruusuja. Ruusut valmistettiin vapaa ajalla. Olin itse yhtenä vapaehtoisena tekijänä. Tehtävä oli mukava ja toi erinäisiä tyylejä ja yksilöllistä näköä ruusuille. Lisäksi siitä sai lisäliksaa ja sehän sopi mainiosti.

Ruusujen kysyntä jatkuu…

Tornion tehtaan työntekijät valmistavat nyt hiljaisena aikana työajalla muutaman hengen voimin ruusuja myyntiin asti. Hyvän asian puolesta. Ruusujen  materiaaliksi käytetään jätteksi menevää valmista sukkahousumateriaalia. Yhdestä sukkahoususta saa kaksi ruusua. Ritva on jatkoideoinut sukkahousuista myös kaulakorun.

Toukokuun ajan myymälöistämme voi käydä ostamassa äidille, valmistujille tai itselle käsityönä tekemämme ruusun. Ruusuista lahjoitetaan 2e Roosa nauha-rahastoon rintasyöpätutkimuksen tukemiseen. Yhteys Roosa nauha -kamppanjaan on tehtaan työntekijöiden mielestä inspiroiva tekijä.

Mukavaa alkukesää kaikille!

Satu Nättilä
Tuotekehityksen työntekijä Tornion tehtaalta

Lomakkeen tiedoissa ilmeni virheitä. Tarkistathan virheelliset kentät.

Kirjoita kommentti

Roskakommenttien estämiseksi, syötä kirjaimet oheiseen kenttään.