Vaatteiden tie https://www.nansogroup.com Vastuullista suomalaista muotia. fiTue, 08 Oct 2013 13:40:00 +0300Fri, 14 Nov 2014 13:48:42 +0200eZ Publish - Avenis eZ Start http://www.rssboard.org/rss-specification Brändivalikoima verkkokaupassa kasvaa Tue, 08 Oct 2013 13:40:00 +0300 https://www.nansogroup.com/blogi/finnwear/brandivalikoima-verkkokaupassa-kasvaa https://www.nansogroup.com/blogi/finnwear/brandivalikoima-verkkokaupassa-kasvaa Olemme saaneet asiakkailta useita palautteita ja kysymyksiä Finnwearin tuotteisiin liittyen. Moni on ihmetellyt miksi tuotteita ei voi tilata verkkokaupan kautta. Nyt voi!

Tämä on jo pidempään kaivattu lisä verkkokauppamme valikoimaan ja olemme iloisia, että nyt myös Finnwearin osalta asiakkaamme voivat tehdä ostoksia perinteisten kanavien lisäksi verkkokaupan kautta.

Finnwearin monipuolisesta tuotevalikoimasta löytyy helppokäyttöisiä ja hyvännäköisiä vapaa-ajan asuja, yövaatteita, alusasuja, uimapukuja ja sukkia koko perheen tarpeisiin. Nansoshop.com pystyy palvelemaan asiakkaitaan entistä laajemmin nyt kun myös Finnwearin tuotteet ovat tarjolla verkkokaupassa.

Verkkokaupan tarjontaan Finnwearin tuotteita lisätään vähitellen. Ensimmäisessä vaiheessa tarjolla on etenkin perustuotteita ja vuodenvaihteen jälkeen verkkokauppaan saapuvat kevään uutuudet. Nyt syksylläkin valikoimassa on joitain kaude uutuuksia, mutta vuoden vaihteen jälkeen valikoima laajenee entisestään.

Finnwear tuo Nansoshop.comiin uusia tuoteryhmiä kuten uima-asuja, alusvaatteita, lasten vaatteita ja laajemman miestenvaatevalikoiman. Myös D-mitoitettua naisten Finnwear PLUS-mallistoa on kaivattu verkkokauppaan.

Kasvavaan verkkokaupan valikoimaan voit tutustua osoitteessa www.nansoshop.com . Valikoimaa kannattaakin nyt seurata viikoittain, sillä Finnwearin valikoima laajenee koko ajan. Myös muihin brändeihin saapuu vielä syksyn aikana uutuuksia.

Värikästä syksyä toivottaen,

Liisa
verkkokauppavastaava

]]>
Finnwear Vaatteet liisa.vilen@nansogroup.com (Liisa Vilen)
Työharjoittelussa Nansolla Mon, 12 Aug 2013 13:37:00 +0300 https://www.nansogroup.com/blogi/kotimaisuus/tyoharjoittelussa-nansolla https://www.nansogroup.com/blogi/kotimaisuus/tyoharjoittelussa-nansolla Vastuullisuus, eettisyys, laatu, kotimaisuus. Siinäpä joukko niitä arvoja, joita pidän itse tärkeinä tehdessäni valintoja kuluttajana. Mitäpä jos hakisinkin työharjoitteluun Nansolle, tuumailin marraskuussa 2012, kun satuin törmäämään Nanson vastuullisuusajatuksiin. Vaikka eihän se Nanson tyyli aivan omanlainen ole, vähän ”tätimäinen”. Ja mahtaako Nokian tehdas olla enää edes toiminnassa? Onnekseni harjoittelupaikka kuitenkin löytyi, ja vieläpä sattumalta juuri toivomaltani osastolta. Ja miten väärässä olinkaan yrityksen suhteen kaikkine ennakkokäsityksineni!

Ensimmäiset viikot Nansolla kuluivatkin lähinnä hämmästellessäni sitä tosiasiaa, että Nokialla todellakin tehdään yhä vaatteita! Jaksoin ihmetellä useampaan kertaan ruokailuhuoneen ikkunasta näkyvää suurta raakaneulosvarastoa. Innostuksellani ei ollut rajaa: Vaatteita tehdään ihka oikeasti Suomessa, siis aivan mahtavaa! Kysymys kuuluukin, miten olen nokialaisena onnistunut välttymään tältä tiedolta? Monien kuluttajien tavoin käsitykseni Nansosta rajoittui aiemmin lähinnä joululahjaksi saatuihin yöpaitoihin. Tapahtuupa Nokian tehtaalla vaatteiden valmistuksen lisäksi paljon muutakin. Löytyy suunnittelijoita, markkinointiosasto, talousosasto, vientiosasto ja paljon muuta, siis koko paketti! On todella hienoa, että tällainen yritys löytyy Suomesta ja vieläpä Nokialta, kun kaikki ns. tärkeä tuntuu nykyään tapahtuvan pääkaupunkiseudulla, ja tuotanto jossain aivan muualla.

Toimenkuvani harjoittelun aikana on ollut odotettua monipuolisempi, mikä on ollut ainoastaan positiivinen yllätys. Päivittäinen työni on kuitenkin koostunut pääasiassa asiakaspalvelusta puhelimitse ja sähköpostitse. Asiakaspalvelun ohessa olen oppinut paljon yrityksestä ja sen tuotteista, sillä kysymyksiä asiakaspalvelussa riittää laidasta laitaan. Kiitokset ja iso käsi menevät tässä kohtaa ohjaajalleni Liisalle, joka on jämäkällä otteella ja pitkällä pinnalla johdatellut minut työni saloihin mm. monien järjestelmien opettamisen muodossa. Olen saanut osallistua myös tuotekuvauksiin, mikä olikin samalla loistava tilaisuus saada tietoa myös kuvaajan työstä, josta olen joskus itsekin ammattina haaveillut.

Kaiken kaikkiaan kaikki työhöni liittyvä on ollut äärettömän mielenkiintoista. Tämä on luultavasti muille työntekijöille näkynyt lähinnä jatkuvana kyselemisenä kaikesta mahdollisesta yritykseen ja sen tuotteisiin liittyvästä. Kiitokset siis myös kaikille ystävällisille työkavereille, jotka ovat jaksaneet aina auliisti auttaa. Nanson nykyisistä mallistoista on pakko sanoa sen verran, että vaatekaappini on alkanut yllättäen täyttyä näillä vaatteilla. Mallistossa löytyy valinnanvaraa niin vanhemmille kuin myös nuorille ja nuorekkaille asiakkaille. Mekkoja karttavana ihmisenä omistan nykyään myös pari ihanaa mekkoa, ja odotan jo innolla tulevan syksyn uusia malleja.

Summa summarum, olen siis voinut lähinnä vain kiitellä itseäni, että valitsin harjoittelupaikakseni juuri Nanso Groupin. Sekä työpaikka että itse työ ovat kaikin puolin yllättäneet positiivisesti. Olen voinut tehdä töitä täydellä sydämellä, ja seistä rehellisesti yrityksen valmistamien tuotteiden takana, mikä onkin omien arvojeni valossa tärkeää. Viimeaikaisista uutisista huolimatta uskon vahvasti, että laadukkailla suomalaisilla tuotteilla on vahva sija markkinoilla, niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Uskomustani tukee varmasti asiakaspalveluun tulleet monet kyselyt Nanson tuotteiden saatavuudesta myös ulkomailla.

Kiitos kaikki nansolaiset, tsemppiä tulevaan ja oikein aurinkoista loppukesää kaikille!

Minna
Työharjoittelija

]]>
Nanso Group Vastuullisuus Kotimaisuus Tuotteet Vaatteet Muoti liisa.vilen@nansogroup.com (Liisa Vilen)
Kesätervehdys Fri, 05 Jul 2013 13:11:00 +0300 https://www.nansogroup.com/blogi/finnwear/kesatervehdys https://www.nansogroup.com/blogi/finnwear/kesatervehdys Aurinko on paistanut miltei koko alkukesän. Me nansolaiset olemme kirmaamassa myös kesälaitumille ja toivomme, että lämpöä ja uimakelejä riittää edelleen.

Hyvää kesää 2013
]]>
Finnwear satumaija.maki@nansogroup.com (Satumaija Mäki)
Nanso etsii rintasyövän sairastaneita naisia Roosa nauha -mallistonsa tähdiksi Mon, 27 May 2013 13:09:00 +0300 https://www.nansogroup.com/blogi/muoti/nanso-etsii-rintasyovan-sairastaneita-naisia-roosa-nauha-mallistonsa-tahdiksi https://www.nansogroup.com/blogi/muoti/nanso-etsii-rintasyovan-sairastaneita-naisia-roosa-nauha-mallistonsa-tahdiksi Nanso on tänä vuonna toista kertaa mukana Syöpäsäätiön Roosa nauha -kampanjassa, jolla kerätään varoja suomalaisen rintasyöpätutkimuksen tukemiseen. Kampanjan tarkoituksena on myös lisätä ihmisten tietoisuutta sairaudesta ja siksi päätimme hakea malliston tähdiksi omakohtaista kokemusta sairaudesta omaavia naisia.

Toivomme Roosa nauha -tuotteiden keulaksi löytyvän iloisia ja elämänmyönteisiä naisia, jotka ovat valmiita jakamaan oman tarinansa. Malleiksi valituille henkilöille tarjoamme 200 euron arvoisen Nanson Roosa nauha -tuotepalkinnon lisäksi tilaisuuden osallistua kanssamme rintasyöpätutkimuksen tukemiseen. Hiuksettomuus tai meneillään olevat syöpähoidot eivät ole este Nanson mallihakuun osallistumiselle.

Nanson Roosa nauha -mallihaku on käynnissä 30.6.2013 asti ja osallistua voi lähettämällä oman tarinansa kokovartalokuvan kera sähköpostilla osoitteeseen nanso@nansogroup.com. Nanson Roosa nauha -tuotteet tulevat myyntiin syksyllä 2013.

Satumaija
Vastuullisuusasiantuntija

]]>
Vaatteet Nanso Muoti satumaija.maki@nansogroup.com (Satumaija Mäki)
Verkkokauppias kiittää ja kumartaa Mon, 20 May 2013 13:35:00 +0300 https://www.nansogroup.com/blogi/tuotteet/verkkokauppias-kiittaa-ja-kumartaa https://www.nansogroup.com/blogi/tuotteet/verkkokauppias-kiittaa-ja-kumartaa Keväisestä, tai oikeastaan jo kesäisestä auringosta nauttiessani aloin miettimään Satumaijan edellistä blogikirjoitusta ”Positiivisuuden kierre” . Verkkokaupassamme on käynyt positiivinen kuhina kevään aikana ja haluaisinkin nyt julkisesti kiittää Hämeenlinnan varastollamme paiskivia työmyyriä, jotka kiireestä huolimatta ovat pitäneet positiivisen mielen yllä.

Verkkokauppamme on luvannut laittaa matkaan kaikki arkisin ennen klo 15 saapuneet tilaukset vielä saman päivän aikana ja nämä edellisessä lauseessa mainitut työmyyrät ovat tehneet kaikkensa, että tässä lupauksessa pysytään.

Suuri kiitos siis Hämeenlinnan varaston sankareille, jotka huolehtivat siitä, että homma toimii ja tilaukset lähtevät asiakkaillemme ajallaan.

Liisa
Verkkokauppavastaava

]]>
Tuotteet liisa.vilen@nansogroup.com (Liisa Vilen)
Positiivisuuden kierre Fri, 05 Apr 2013 13:05:00 +0300 https://www.nansogroup.com/blogi/nanso-group/positiivisuuden-kierre https://www.nansogroup.com/blogi/nanso-group/positiivisuuden-kierre Pohdimme tänään lounastauolla, kuinka onnistumisista muistetaan työpaikalla liian harvoin ottaa ilo irti. Puhumattakaan, että annettaisiin toisille kiitosta. On tietenkin itsestäänselvyys, että me kaikki olemme täällä töissä ja työnkuvaamme kuuluu hoitaa meille annetut tehtävät parhaalla mahdollisella tavalla. Kiitos on kuitenkin maailman pienin suuri asia. Yhdellä sanalla voi toiselle ihmiselle osoittaa, kuinka hänen työtään arvostaa.  Joskus tuo yksi sana voi olla juuri se pieni asia, joka saa meidät jaksamaan kireistä aikatauluista ja erilaisista  vastoinkäymisistä huolimatta eteenpäin.

Päätimme pienellä porukalla laittaa lounaan jälkeen alulle positiivisuuden kierteen. Aloitimme nansolaisten keskuudessa ketjusähköpostin, jossa kukin kiittää jotain työkaveria onnistuneesta yhteistyöstä. Ilman yhteistyötä kukaan meistä ei onnistu. Ketjulla haluamme muistuttaa koko työyhteisöä siitä, että pienistäkin asioista voi kiittää. Milloin sinä olet viimeksi kiittänyt työkaveriasi?

Satumaija
Vastuullisuusasiantuntija

]]>
Nanso Group Vastuullisuus Vastuullisuuslupaukset Työ satumaija.maki@nansogroup.com (Satumaija Mäki)
Black Horse auttaa miestä mäessä Tue, 02 Apr 2013 12:58:00 +0300 https://www.nansogroup.com/blogi/black-horse/black-horse-auttaa-miesta-maessa https://www.nansogroup.com/blogi/black-horse/black-horse-auttaa-miesta-maessa Päättynyt kausi ei antanut suomalaisten mäkimiesten kannattajille aihetta riemunkiljahduksiin. A-maajoukkueella ei ole kunnollisia resursseja harjoitteluun eikä takeita siitä, että urheilijat voivat osallistua kaikkiin osakilpailuihin. Se on väärin sekä urheilijoita että kaikkia meitä intohimoisesti urheiluun suhtautuvia suomalaisia kohtaan. Suomalaisen mäkihypyn tulevaisuuden ollessa uhattuna, on itsestään selvää, että suomalaisen miehen itsetunnon puolestapuhuja ja miehisen miehen perikuva Black Horse on muiden yritysten mukana auttamassa miehiä mäessä.

Hyvällä yhteishengellä ja vahvalla tekemisen meiningillä on selvitty pahemmistakin paikoista. Surkuttelun lopettaminen ja suoraviivainen toiminta sopii Black Horsen arvomaailmaan kuin kalsarit jalkaan. Black Horse osallistuu tänä keväänä Kansallistalkoisiin lahjoittamalla jokaisesta myydystä Masa-kalsarista yhden euron mäkimiesten kassaan. Suomessa valmistetut Masa -kalsarit voi ostaa esimerkiksi Nansoshop.comista .

Black Horse auttaa miestä mäessä

Palautetaan Suomen mäkihyppy sinne minne se kuuluukin eli maailman huipulle!

Satumaija
Vastuullisuusasiantuntija

]]>
Vastuullisuus Black Horse satumaija.maki@nansogroup.com (Satumaija Mäki)
Revontuli by Nanso Tue, 26 Mar 2013 12:43:00 +0200 https://www.nansogroup.com/blogi/kotimaisuus/revontuli-by-nanso https://www.nansogroup.com/blogi/kotimaisuus/revontuli-by-nanso Nanso Group palkittiin syyskuussa 2012 Suomalaisen Työn Liiton 100-vuotisjuhlassa Hyvä työ -palkinnolla. Palkinnon myöntämisperusteena oli muunmuassa yrityksemme pitkäjänteinen ja vastuullinen toiminta vaatetusteollisuuden säilyttämiseksi Suomessa. Palkinnon innoittamana Nanso päätti tuoda Lenita Airiston 1960 -luvulla kehittämän Revontuli-konseptin uudelleen markkinoille.

Revontuli on Lenita Airiston vuonna 1966 Suomen Trikoolle kehittämä design -mallisto. Sen suunnittelusta vastasivat aikanaan tekstiilitaiteilija Nana Suni ja muotisuunnittelija Anna-Liisa Nieminen.
Mallisto valmistettiin Tamperella Suomen Trikoon tehtaalla, ja se sai innostuneen vastaanoton. Tuotteita myytiin sekä New Yorkin että Kalifornian nimekkäimmissä tavarataloissa ja erikoisliikkeissä. Revontuli by Nanso -malliston lähtökohtana on edelleen 1960-luku, suomalaisen designin kultakausi.

Tämän kevään yksi kohokohta koettiin pari viikkoa sitten, kun Revontuli by Nanso-mallisto lanseerattiin Svenska Teaternissa. Väri-iloa ja riemua sykkivä muotishown oli suunnitellut ja ohjannut Lenita Airisto. Malleina tilaisuudessa olivat muun muassa Viivi Pumpanen, Leena Sarvi ja Birgitta Öunap.

Malliston ennakkomaistiaisia on jo nyt saatavana Nansoshop.comista ja kokonaisuudessaan se tulee kauppoihin toukokuussa.

]]>
Nanso Group Kotimaisuus Tuotteet Nanso Muoti satumaija.maki@nansogroup.com (Satumaija Mäki)
Vapaaehtoisena työajalla Mon, 18 Feb 2013 13:46:00 +0200 https://www.nansogroup.com/blogi/nanso-group/vapaaehtoisena-tyoajalla https://www.nansogroup.com/blogi/nanso-group/vapaaehtoisena-tyoajalla Tampereella sijaitsevassa Koukkuniemen vanhainkodissa asuu noin 800 vanhusta, joiden arjessa ei juuri ole tarjolla virikkeitä. Vanhainkodilla järjestettäviin, arkea piristäviin tapahtumiin osallistuakseen vanhukset tarvitsevat usein saattajia. Vanhainkodin henkilökunnalla ei kuitenkaan riitä aika saattajana toimimiseen ja valitettavan harva omainenkaan ehtii mummoa tai pappaa keskellä päivää avustamaan. Meidän vapaaehtoisten antama aika ja läsnäolo ovat vanhainkodin arkeen erittäin tervetullut lisä, ja niin vanhusten, omaisten kuin hoitohenkilökunnankin piirissä myös hyvin arvostettua työtä.

Joukko meitä nansolaisia lähti viime viikolla Koukkuniemeen, kun vanhainkodilla vietettiin ystävänpäivän tansseja. Saatoimme kukin meille nimetyn vanhuksen kauniisti koristeltuun juhlasaliin, jossa noin 50 ikäihmistä tanssahteli pyörätuoleineen elävän musiikin tahdissa. Pääsimme myös itse pyörähtelemään tanssilattialle yhdessä vanhusten kanssa. Oli todella vaikuttavaa huomata, kuinka itselle pieneltä ja vähäpätöiseltä tuntuvalla teolla pystyi tuottamaan suurta iloa vanhuksille. Hymyt, käsien taputukset ja kiitokset jäävät mieleeni vielä pitkäksi aikaa. Tämä oli ehdottomasti yksi parhaiten viettämiäni ystävänpäiviä! Toivon, että omia ikääntyviä sukulaisiani on vapaaehtoinen saattamassa vastaaviin tapahtumiin kun sen aika koittaa, jos se pitkän välimatkan vuoksi on itselleni mahdotonta.

Vapaaehtoistyön tekeminen työajalla on yksi Nanso Groupin henkilöstölle tarjoamista mahdollisuuksista osallistua konkreettisin teoin yhtiön vastuullisuustyön toteuttamiseen. Kyseessä on harvinainen etu, joka kannattaa hyödyntää. Parin tunnin vierailu vanhainkodin levollisessa ilmapiirissä toi paitsi hyvän mielen, myös kaivattua vaihtelua hektiseen arkeen. En usko, että kiireeni olisivat loppuneet, vaikka tuon vapaaehtoistyössä kuluneen parituntisen olisin tehnyt kuinka tehokkaasti töitä.

Ketään ei voida pakottaa vapaaehtoistyöhön, mutta suosittelen jokaista edes kokeilemaan. Mitä menetettävääkään meillä on?

Saana
HR-asiantuntija

]]>
Nanso Group Vastuullisuus Vastuullisuuslupaukset saana@nansogroup.com (Saana Nanso)
Värikäs ystävänpäivä Thu, 14 Feb 2013 12:00:00 +0200 https://www.nansogroup.com/blogi/muoti/varikas-ystavanpaiva https://www.nansogroup.com/blogi/muoti/varikas-ystavanpaiva Viime lokakuussa vietimme Roosa nauha -kampanjaan liittyvää Pukeudu pinkkiin -päivää. Tempauksen innoittamina torniolaiset työntekijämme ehdottivat, että vastaavia päiviä voitaisiin viettää useammin. Yhteishenkeä nostavia Pukeudu väriin -päiviä päätettiin järjestää tänä vuonna neljä kertaa. Ensimmäisen kerran väripäivää vietetään tänään, kun nansolaisia kehotetaan pukeutumaan violettiin.

Alla hieman kuvasatoa, mitä violettia nansolaiset olivat tänään vaatekaapeista päälleen löytäneet.

Jos sinun vaatekaapista puuttuu vielä kevään trendisävyihin kuuluvan violetin väriset vaatteet, niin niitä löytyy paraikaa myymälöistämme sekä verkkokaupastamme Nansoshop.comista .

Hyvää ystävänpäivää kaikille nansolaisille ja tuotteidemme ystäville!

Satumaija
Vastuullisuusasiantuntija

]]>
Nanso Group Vastuullisuuslupaukset Vaatteet Muoti satumaija.maki@nansogroup.com (Satumaija Mäki)
Verkkokauppa käyttäjien suurennuslasin alla Thu, 07 Feb 2013 13:25:00 +0200 https://www.nansogroup.com/blogi/amar/verkkokauppa-kayttajien-suurennuslasin-alla https://www.nansogroup.com/blogi/amar/verkkokauppa-kayttajien-suurennuslasin-alla Joulu- ja tammikuun ajan verkkokaupan sivuilla pystyi osallistumaan käytettävyyttä kehittävään kyselyyn. Vastauksia kertyi kaiken kaikkiaan yli 1200 kappaletta. Suuret kiitokset kaikille vastaajille! Vastausten pohjalta voisi todeta, että suurin osa on ollut tyytyväisiä verkkokauppaamme, mutta kehitettävääkin löytyy.

Tässä tiivistetysti kyselyn tuloksia:

Avoimissa vastauksissa korostui mm. seuraavat asiat verkkokauppaan liittyen:

  • Toivottiin lisää tarjouksia, kilpailuja ja arvontoja
  • Lisää tuotevalikoimaa myös miehille ja lapsille
  • Toimitusvaihtoehtoihin Matkahuollon rinnalle myös Itellan palvelut
  • Toivottiin, että tuotteiden kuvista olisi nähtävillä myös kuvia mallin päällä. Lisäksi toivottiin, että kuvat olisivat isompia tai vaihtoehtoisesti niitä voisi zoomata, jotta voisi tarkastella yksityiskohtia ja materiaalia.
  • Tuotteisiin kaivattiin tarkempia nimiä. Pelkkä tuotteen nimi, kuten ”Paulakukka” ei kerro asiakkaille aina tarpeeksi tarkasti mistä on kyse. Parempi tapa nimetä tuotteita voisi olla esimerkiksi Paulakukka-mekko tai Paulakukka-tunika

Lisäksi avoimissa palautteissa saimme paljon kommentteja kaupan ulkonäköön liittyen ja mielipiteet jakautuivat tässä asiassa laajasti. Toiset pitivät nykyistä ulkoasua hyvänä, toiset kaipasivat lisää väriä ja toiset taas olisivat toivoneet enemmän rauhallisuutta myös värien puolesta.

Kehitämme verkkokauppaamme jatkuvasti ja kaikista vastauksista tulee olemaan suuri apu kehitystyössämme. Kiitokset vielä kertaalleen kaikille vastaajille!

Liisa
Verkkokauppavastaava

]]>
Finnwear Tuotteet Vaatteet Black Horse Nanso Norlyn Amar KS Socks liisa.vilen@nansogroup.com (Liisa Vilen)
Kauppa on auki Thu, 29 Nov 2012 10:20:00 +0200 https://www.nansogroup.com/blogi/muoti/kauppa-on-auki https://www.nansogroup.com/blogi/muoti/kauppa-on-auki Lokakuussa viimeksi kirjoittelin blogiin henkseleitä paukutellen, että verkkokauppa aukeaa 31. lokakuuta ja aikataulu tulee pitämään. Kaikki ei kuitenkaan mennyt kuin elokuvissa ja nolona joudun toteamaan, että aikataulumme venyi melkein viikolla. Pienenä helpotuksena kuitenkin voin todeta, että edelliseen postaukseen ei ole tullut rangaistusehdotuksia, joten pääsen tällä kertaa luistamaan kuin koira veräjästä. Todellisuudessa ylpeys kuitenkin koki ansaitun kolauksen, eli ehkäpä olen rangaistukseni jo kärsinyt…?

6.11.2012 klo 7:45 Nansoshop.com näki kauan odotetun päivänvalon. Vastaanotto kuluttajien keskuudessa on ollut kiinnostuneen uteliasta. Viikolla 46, eli heti seuraavalla viikolla lanseerauksesta, saimme uskomattoman määrän kävijöitä kauppaamme; lähes 50 000 yksilöityä kävijää (lähde Google Analytics).  Varovasti sanoisinkin, että Nanson verkkokauppaa on odotettu jo pitkään ja nyt se on täällä!

Joulun pehmoisimmat paketit nansoshopista

Nyt kun kauppa on auki, ei tekemistä suinkaan lopeteta tähän. Itse kaupassa on vielä jonkin verran viilattavaa ja kun viilaukset on saatu kuntoon, lähdetään miettimään mitä seuraavaksi tehtäisiin. Seuraile siis kaupan tapahtumia ja käy rekisteröitymässä verkkokauppaan jo tänään! Markkinointiluvan antaneille käyttäjille lähetämme noin kerran kuukaudessa uutiskirjeen, jossa on tietoa kaupan kuulumisista ja uusimmista tarjouksista.

Liisa Vilén, verkkokauppavastaava

Vinkki: Verkkokaupan kanta-asiakkaille tarjotaan kuukausittain vaihtuvia etuja. Lue lisää ilmaisesta kanta-asiakkuudesta ja kurkkaa uusin tarjous osoitteessa www.nansoshop.com/kanta-asiakkuus

]]>
Nanso Group Tuotteet Vaatteet Muoti liisa.vilen@nansogroup.com (Liisa Vilen)
Kuusi tuotetta – Kaikki mitä vaatekaappiin tarvitset? Thu, 22 Nov 2012 12:00:00 +0200 https://www.nansogroup.com/blogi/muoti/kuusi-tuotetta-kaikki-mita-vaatekaappiin-tarvitset https://www.nansogroup.com/blogi/muoti/kuusi-tuotetta-kaikki-mita-vaatekaappiin-tarvitset Haastoimme tänä syksynä NANSO -suunnittelukilpailulla vaate- ja tekstiilimuotoilun opiskelijoita suunnittelemaan malliston, joka sisältää kaiken, mitä nainen arjen haasteissa vaatekaappiinsa tarvitsee. Kilpailuaika päättyi viikko sitten ja nyt kaikki kilpailutyöt ovat mukanani matkalla kilpailutöiden tuomarointitilaisuuteen. Itse osallistun tilaisuuteen tuomariston sihteerin roolissa, mutta mielenkiinnolla odotan, kuinka suunnittelijat ovat tehtävänannosta selvinneet. Voisiko nainen todella pärjätä kuuden tuotteen mallistolla? Huomenna sen näemme.

Satumaija Mäki
Nanso Groupin vastuullisuusasiantuntija

]]>
Vaatteet Nanso Muoti satumaija.maki@nansogroup.com (Satumaija Mäki)
Verkkokauppaa tekemässä Thu, 18 Oct 2012 15:52:00 +0300 https://www.nansogroup.com/blogi/black-horse/verkkokauppaa-tekemassa https://www.nansogroup.com/blogi/black-horse/verkkokauppaa-tekemassa Lokakuun viimeinen päivä aukeaa uusi, upea verkkokauppamme Nansoshop.com. Töitä uuden verkkokaupan eteen on tehty hyvin pitkälti koko alkuvuoden ajan ja nyt loppua kohden vauhti vain kiihtyy.

Nanso Groupilla on tällä hetkellä Suomessa 13 myymälää yhdellätoista eri paikkakunnalla. Haluamme kuitenkin palvella asiakkaitamme entistä joustavammin ja laajemmin. Lokakuun viimeinen päivä aukeaa uusi, upea verkkokauppamme Nansoshop.com, joka tulee vastaamaan tähän haasteeseen mahdollistamalla ostamisen myös sellaisilla paikkakunnilla, joissa Nanson myymälöitä ei ole lähettyvillä. Töitä uuden verkkokaupan eteen on tehty hyvin pitkälti koko alkuvuoden ajan ja nyt loppua kohden vauhti vain kiihtyy.

Verhojen takana tapahtuu

Äkkiä voisi ajatella, että verkkokaupan rakentaminen ja ylläpito on vain muutaman viikon työ. Nappaat muutaman kuvan tuotteista, laitat ne verkkoon näkyville tuoteselosteen kera ja kauppa käy kuin siimaa. Todellisuus ei kuitenkaan ole ihan näin yksioikoinen. Kun ajatellaan ostosten tekemistä verkossa yleisesti kuluttajan kannalta, jolla on tarve jollekin tuotteelle, menee tilanne yksinkertaistetusti näin: kuluttaja hakee tuotetta verkosta, päätyy verkkokauppaan, lisää tuotteen ostoskoriin, maksaa sen ja jää odottelemaan, että tuote saapuu.

Verhojen takana tähän liittyy kuitenkin monen monta pienempää tai isompaa yksityiskohtaa. Jo pelkästään verkkokaupan löytyminen hakukoneen hakutuloksista vaatii erinäisiä asioita. Hakukoneoptimointi ei kuitenkaan ole allekirjoittaneen vahvinta alaa, joten ei sotkeennuta näihin kiemuroihin tämän enempää.

Oletetaan siis yksinkertaisuuden nimessä, että kuluttaja löytää tiensä verkkokauppaan tavalla tai toisella ja alkaa tutkia tuotteita. Tähän mennessä on verhojen takana täytynyt tapahtua jo vaikka mitä. Itse tuotteet on pitänyt suunnitella ja valmistaa, jokaisesta tuotteesta tulee olla vähintään yksi laadukas kuva, mieluummin useampi, sekä tarkka kuvaus itse tuotteesta ja sen ominaisuuksista.

Jokainen tuote on myös linkitettävä oikeaan osastoon tai kategoriaan, jotta asiakas löytää etsimänsä tuotteen mahdollisimman helposti erilaisilla hakutekijöillä. Ja mitkä ovat ne oikeat kategoriat, jotka olisivat mahdollisimman yksinkertaiset, mutta silti kattavat ja mahdollistaisivat helpon haun? Yhtä oikeaa vastausta ei ole ja oikeastaan vastauksia on yhtä monta kuin verkkokaupassa asiakkaita.

Jos unohdetaan kaikki nämä taustatyöt jotka mahdollistavat itse shoppailun, jää jäljelle vielä itse tilaukseen liittyvät asiat, kuten toimitustavan valinta, omien tietojen antaminen, maksaminen (useilla eri tavoilla), logistiikka ja mahdollisesti myöhemmin myös tuotteiden palautus. Tässä yksinkertaistetussa listassakin on vielä monta eri muuttujaa, erilaista käyttötapaa, joissa kaikissa verkkokaupan on toimittava kuin junan vessa (pikajunan, ei pendoliinon).

Loppu hyvin, kaikki hyvin?

Tätä kirjoittaessa on vielä pari viikkoa aikaa saada kaikki toimimaan, kuten äsken mainitsemani pikajunan vessa. Joka toinen päivä minut valtaa tunne, että tässähän on aikaa vielä vaikka mihin! Joka toinen päivä sitä taas ajattelee, että onkohan jossain vielä jokin asia, joka yllättää viime tipassa? Ja ehdimmekö varmistaa edes niiden asioiden toimivuuden jotka eivät varsinaisesti yllätä, eli ne asiat jotka olemme huomioineet?

Tästä pienen epätoivon ja suuren innostuksen sekamelskasta huolimatta lupaan ja vannon, että verkkokauppa tullaan lanseeraamaan ajallaan lokakuun viimeinen päivä ja vieläpä niin, että kriittisiä ongelmia sieltä ei tule löytymään.

Jos sanani syön, niin mörökölli minut vieköön. Tai sovitaanko mieluummin jotain konkreettisempaa? Jos sanani syön, niin… Ehdota sinä arvoisa lukija jotakin sopivaa rangaistusta minulle mikäli deadline ei pidä. Varaan kuitenkin itselleni vapauden valita sopiva rangaistus ehdotuksien joukosta.

Lokakuun viimeinen päivä pääset shoppailemaan omalta kotisohvaltasi Nansoshop.comiin

…ellei näin käy, valitsen kommenteista jonkin sopivan rangaistuksen itselleni ja raportoin rangaistuksen suorittamisesta täällä.

Liisa Vilen
Nanso Groupin verkkokauppavastaava

]]>
Black Horse Nanso Muoti Vogue liisa.vilen@nansogroup.com (Liisa Vilen)
Vanhat Nansot tekivät hyvää Thu, 13 Sep 2012 12:00:00 +0300 https://www.nansogroup.com/blogi/kierratys/vanhat-nansot-tekivat-hyvaa https://www.nansogroup.com/blogi/kierratys/vanhat-nansot-tekivat-hyvaa Elokuussa järjestimme Nanso Groupin omissa myymälöissä Vanhat Nansot tekevät hyvää -vaatteidenkierrätyskampanjan, jonka aikana keräsimme kuluttajilta vanhoja Nanso-vaatteita hyvään tarkoitukseen. Osa kuluttajista oli sitä mieltä, ettei raaski luopua yhdestäkään Nansostaan. Kaikkiaan kampanja-aikana vaatteita kertyi kuitenkin yhteensä 270 kg. Suomen Punainen Risti toimittaa  vaatteet vastaanottokeskuksissa lupapäätöstä odottaville turvapaikanhakijoille, joten tuosta määrästä riittää vielä iloa monelle ihmiselle.

Kuvassa vasemmalla Suomen Punaisen Ristin Hämeen piirin monikulttuurisuustoiminnan kehittäjä Anu-Rohima Mylläri vastaanottamassa vaatelahjoitustamme.

Kierrätyskampanja oli yksi Nanso Groupin vastuullisuustyöhön liittyvä konkreettinen toimenpide, jolla halusimme tukea apua tarvitsevia ihmisiä ja tarjota yksittäisille kuluttajille helpon tavan osallistua hyväntekeväisyystyön tukemiseen. Itselleni tuli erittäin hyvä mieli, kun olin tämän viikon tiistaina lahjoittamassa vaatteita Suomen Punaiselle Ristille. Uskon ja toivon, että hyvä mieli on tullut myös jokaiselle vanhan vaatteensa kampanaja-aikana lahjoittaneelle. Haluan myös kiittää jokaista kampanjaan osallistujaa. Kaikkien arjen kiireiden ja haasteiden keskellä on hienoa huomata, että toisista ihmisistä välittäminen ei ole kuitenkaan kokonaan kadonnut.

Jo nyt voin luvata, että kampanja tullaan järjestämään uudestaan myös ensi vuonna.

Satumaija
Nanso Groupin vastuullisuusasiantuntija

]]>
Nanso Group Vastuullisuus Vastuullisuuslupaukset Vaatteet Nanso Kierrätys satumaija.maki@nansogroup.com (Satumaija Mäki)
Sukkahousuista pesupussiksi? Mon, 13 Aug 2012 12:00:00 +0300 https://www.nansogroup.com/blogi/kierratys/sukkahousuista-pesupussiksi https://www.nansogroup.com/blogi/kierratys/sukkahousuista-pesupussiksi Erilaiset kyselyt ovat vuosien mittaa todistaneet sukkahousujen olevan joka kodin monipuolisin talousväline.

Tänään Tornion sukkahousutehtaan työntekijä ehdotti, että valmistaisimme sukkahousutuotannossa ylijäävistä lahkeista pesupusseja. Pesupussien valmistaminen ei käytännössä ole ihan yksinkertaista, mutta innostuin ajatuksesta.

Näistä Norlynin värikkäistä sukkahousuista valmistettu pesupussi tekisi pyykinpesusta varmasti mielekkäämpää, eikö?

Sukkahousuista pesupusseiksi 1
Sukkahousuista pesupusseiksi 2
Sukkahousuista pesupusseiksi 3

Satumaija Mäki
Nanso Groupin vastuullisuusasiantuntija

]]>
Vastuullisuus Kierrätys Sukkahousut satumaija.maki@nansogroup.com (Satumaija Mäki)
Kuvaustunnelmia Wed, 08 Aug 2012 12:00:00 +0300 https://www.nansogroup.com/blogi/black-horse/kuvaustunnelmia https://www.nansogroup.com/blogi/black-horse/kuvaustunnelmia Vaatteiden tie puuvillapelloilta kuluttajien vaatekaappiin on pitkä ja siinä matkalla tapahtuu jos mitä. Yksi blogimme tarkoitus on kertoa kuluttajille minkälaista työtä täällä Nanso Groupilla tuotteiden takana tehdään.

Itse päädyin eilen avustamaan markkinointiosastollamme työskentelevää  Karia Roosa nauha -tuotekuvauksissa. En tiedä oliko minusta enemmän hyötyä vai haittaa… Kuvaukset olivat joka tapauksessa mielekästä vaihtelua istumatyöhöni ja mielestäni on aina hienoa seurata ammattilaista työssään.

Teki mitä tahansa niin aina tuntuu tapahtuvan jotain ennakkosuunnitelmista poikkeavaa. Kuvauksistamme puuttui yllättäen pää, jossa Roosa nauha -pipo olisi ollut mahdollista kuvata. Hädän hetkellä “lainasin” omaani.

Raskaan päivän päätteeksi Karikin innostui mallailemaan pipoa päähänsä.

Pipo ja muut Nanson, Black Horsen ja Norlynin Roosa nauha -tuotteet ilmestyvät kauppoihin lokakuussa.

]]>
Nanso Group Tuotteet Black Horse Nanso Norlyn satumaija.maki@nansogroup.com (Satumaija Mäki)
Alkuperää etsimässä Mon, 06 Aug 2012 15:28:00 +0300 https://www.nansogroup.com/blogi/eettisyys/alkuperaa-etsimassa https://www.nansogroup.com/blogi/eettisyys/alkuperaa-etsimassa Kuluneena keväänä tein tekstiili-insinööriopintoihini liittyvän opinnäytetyön Nansolle. Työni liittyi vastuullisuusviestintään, joka on ollut paljon esillä yrityksessä viime aikoina muun muassa vastuullisuuslupausten muodossa.  Yhtenä lupauksena oli ”työskennellä vastuullisten toimintatapojen kehittämiseksi yhteistyökumppaneidemme kanssa”. Työn voisi ajatella vastaavan osaltaan tähän kysymykseen tarjoamalla tietoa tuotteista ja niiden alkuperästä.

Työtä varten valittiin 11 esimerkkituotetta, joiden alkuperä yritettiin selvittää mahdollisimman pitkälle, kenties puuvillapellolle asti? Mielestäni aihe oli äärimmäisen mielenkiintoinen!

Työssäni oli mukana niin ostettavia kuin Nanson omalla Nokian tehtaalla valmistettavia tuotteita. Kaikkien tuotteiden alkuperää ei saatu aivan pellolle asti selville, mutta kaikki lankatoimittajat olivat hyvin yhteistyöhaluisia ja auttavaisia. Luulen, että tekstiilituotteiden alkuperä on niin ajankohtainen kysymys, että he osaavat tänä päivänä jo odottaa tällaisia kysymyksiä. Hyvä näin.

Nanson tunnetuimpiin kuoseihin kuuluvan Paulakukka-malliston tuotteet olivat mukana työssäni. Paulakukka-trikootuotteet ovat Nanson omaa tuotantoa eli valmistettu Nokialla sijaitsevalla trikootehtaalla. Tuotteet valmistetaan Italiassa kehrätystä puuvilla-modaali sekoitelangasta ja Pohjois-Irlannissa valmistetusta elastaanilangasta. Langanvalmistaja ei pysty puuvillakuidun alkuperää tarkkaan kertomaan, sillä sitä ostetaan markkinatilanteen mukaan ympäri maailmaa ja se voi erien mukaan vaihdella. Tämä on tekstiiliteollisuudessa hyvin tavallista, sillä eri maista tulevat raakapuuvillakuidut sekoitetaan ennen langaksi kehräämistä puuvillatukuissa.

Joidenkin tuotteiden osalta päästiin kuitenkin lähemmäksi peltoja ja työni tuloksia on ainakin niiltäosin tarkoitus hyödyntää myöhemmin myös Nanso Groupin nettisivuilla vastuullisuusviestinnässä. Sivuilta löytyy jo nyt lisätietoa tuotteiden alkuperästä ja sen selvittämiseen liittyvistä haasteista.

Jenni Ilmarinen
Opinnäytetyöntekijä

]]>
Vastuullisuus Eettisyys Tuotteet jenni.ilmarinen@nansogroup.com (Jenni Ilmarinen)
Kohti parempaa tulevaisuutta Fri, 03 Aug 2012 12:00:00 +0300 https://www.nansogroup.com/blogi/vaatteet/kohti-parempaa-tulevaisuutta https://www.nansogroup.com/blogi/vaatteet/kohti-parempaa-tulevaisuutta Kesäloma on nyt vietetty. Muutama viikko ilman kalenteria ja aikatauluja tarjosivat aivoille niiden kaipaamaa lepoa.

Aivan kokonaan en onnistunut ajatuksiani irroittamaan työstä lomallakaan. Kuluttaessani sadepäivää Tampereella alennusmyynneissä kierrellen, en voinut välttyä ahdistuksen tunteelta. Sen sijaan, että olisin itse tehnyt edullisia löytöjä, kiinnitin huomiota ympärilläni pyöriviin ihmisiin ja heidän ostokäyttäytymiseensä. Tarjontaa on yllin kyllin, hinnat karkkikaupan tasoa ja ihmiset kulutushysterian sokaisemia. Mietin, kuinka pitkään valloillaan oleva kertakäyttöisyyden kulttuuri voi ylipäätään jatkua?

Itse olen jo vuosia noudattanut vaateostoksissani filosofiaa, jossa laatu korvaa määrän ja ostan vain sellaisia tuotteita, joita todella haluan. Helpottaa muuten huomattavasti joka aamuisten vaatevalintojen tekemistä, kun kaapissa on vain lempivaatteita… Uskoa parempaan tulevaisuuteen tuovat onneksi tutkimukset, joiden mukaan eettisyyttä ja ekologisuutta arvostavien LOHAS-kuluttajien määrä on kuitenkin jatkuvassa kasvussa.

Paremman tulevaisuuden toivossa on myös hyvä aloittaa arkinen aherrus. Paljon on vielä vastuullisuuteen liittyen tehtävää, mutta olemme matkalla oikeaan suuntaan.

Kesäisin terveisin,

Satumaija Mäki
Nanso Groupin vastuullisuusasiantuntija

]]>
Vastuullisuus Vaatteet satumaija.maki@nansogroup.com (Satumaija Mäki)
Kesälomalla 30.7.2012 asti Wed, 20 Jun 2012 12:00:00 +0300 https://www.nansogroup.com/blogi/nanso-group/kesalomalla-30.7.2012-asti https://www.nansogroup.com/blogi/nanso-group/kesalomalla-30.7.2012-asti Blogimme lomailee 30.7.2012 asti.

Aurinkoista ja iloista kesää kaikille!

Satumaija
Nanso Groupin vastuullisuusasiantuntija

]]>
Nanso Group satumaija.maki@nansogroup.com (Satumaija Mäki)
Vaatteita vastasyntyneille Mon, 11 Jun 2012 12:00:00 +0300 https://www.nansogroup.com/blogi/vaatteet/vaatteita-vastasyntyneille https://www.nansogroup.com/blogi/vaatteet/vaatteita-vastasyntyneille Lahjoitamme tuotannossamme ylijäävää neulosta aina ajoittain päiväkodeille, oppilaitoksille, hyväntekeväisyysjärjestöille tai muille sitä hyödyntäville tahoille. Tänä keväänä lahjoituskohteena olivat muun muassa kolme Pohjois-Karjalan ammattiopiston vaatetusompelijaopiskelijaa, jotka projektityönään valmistivat vaatteita vastasyntyneille vauvoille.

Sain viime viikolla iloisen viestin yhdeltä projektiin osallistuneelta opiskelijalta. Projektin aikana ahkera kolmikko, Mirka Kosumäki, Henriikka Hakomäki ja Milla Korhonen, olivat valmistaneet yhteensä noin 180 vauvanvaatetta. Kokonaisuus sisälsi kaikkea mitä vastasyntynyt päälleen tarvitsee; bodeja, puolipotkuhousuja ja myssyjä pirteissä väreissä. Opiskelijat lahjoittivat kaikki projektissa valmistetut vaatteet Pohjois-Karjalan keskussairaalan synnytysosastolle.

Kuvassa opiskelijakolmikko ja projektissa valmistuneet värikkäät vauvanvaatteet valmiina lahjoitettavaksi. Kuva: Oona Suhonen

Satumaija Mäki
Nanso Groupin vastuullisuusasiantuntija

]]>
Vastuullisuus Vaatteet satumaija.maki@nansogroup.com (Satumaija Mäki)
Tekstiilijätteet kiertoon Thu, 31 May 2012 12:00:00 +0300 https://www.nansogroup.com/blogi/ekologisuus/tekstiilijatteet-kiertoon https://www.nansogroup.com/blogi/ekologisuus/tekstiilijatteet-kiertoon Osallistuin viime viikolla Hämeen ammattikorkeakoulun Forssassa järjestämään Poistotekstiilit 2012 tapahtumaan asiantuntijapanelistina. Tapahtuman tarkoituksena oli koota yhteen eri toimijoita ja pohtia poistotekstiilien tehokkaita hyödyntämismahdollisuuksia.

Varsinainen ratkaisu tekstiilijätteen nykyistä tehokkaampaan hyödyntämiseen jäi edelleen keksimättä. Tilaisuus oli kuitenkin askel eteenpäin, sillä juuri tämän kaltaista keskustelua tarvitaan uusien toimintamallien kehittämiseksi. Tilaisuus antoi mielestäni hyvän kuvan siitä, kuinka paljon erilaisia mielipiteitä, näkökulmia ja haasteita aiheeseen liittyy.

Mikä sitten on syy, että Suomessa päätyy vuosittain noin 90 miljoonaa tonnia tekstiilijätettä kaatopaikalle, vaikka kyse on hyvän kierrätyspotentiaalin omaavasta materiaalista? Vaatteet kelpaisivat periaatteessa niin uusiokäyttöön kuin kierrätykseen. Toimijoitakin on, mutta tilanne on vähän vastaava kuin se kuuluisa muna vai kana. Tekstiilijätettä hyödyntävät tahot haluaisivat, että tekstiilijätettä kerätään, jotta raaka-aineen saanti on heille taattu. Valmistajan näkökulmasta taas jätteen keräämisessä ei ole järkeä, jos hyötykäyttömahdollisuudet puuttuvat. Uusia ratkaisuja monipuolisen tekstiilijätteen kierrättämiseen todella kaivataan.

Tilaisuudessa kävi hyvin ilmi, ettei uusien tekstiilijätteen hyödyntämismahdollisuuksien kehittämisessä ei ole kyse halun tai ideoiden puutteesta. Päinvastoin. Toivottavasti tällaiset tapaamiset auttavat tulevaisuudessa löytämään myös kaikkien osapuolten, ympäristön ja yhteiskunnan näkökulmasta järkevät ratkaisut tekstiilien kierrättämiseen.

Loppuun vielä vinkki kesän kotimaan matkakohteeksi. Suosittelen tutustumaan Forssan Kehräämöalueeseen , josta Hämeen ammattikorkeakoulun tilojen lisäksi löytyy muun muassa tekstiilimuseo ja ravintola. Mieletön miljöö, jossa pystyy miltei aistimaan menneen ajan. Ehdottomasti vierailun arvoinen kohde!

Satumaija Mäki
Nanso Groupin vastuullisuusasiantuntija

]]>
Vastuullisuus Vaatteet Ekologisuus satumaija.maki@nansogroup.com (Satumaija Mäki)
Työmme TET:läisen silmin Fri, 25 May 2012 12:00:00 +0300 https://www.nansogroup.com/blogi/black-horse/tyomme-tet-laisen-silmin https://www.nansogroup.com/blogi/black-horse/tyomme-tet-laisen-silmin Olemme luvanneet Nanso Groupissa ottaa vuosittain vähintään 50 nuorta TET-työtehtäviin tutustumaan toimintaamme. Tällä viikolla meillä on ollut täällä kolme reipasta kahdeksasluokkalaista, joista yksi lupasi kirjoittaa kokemuksesta blogiimme. Tässä Emäkosken koulussa viestintäluokalla olevan Pyry Simulan ajatuksia TET-jaksostaan Nansolla:
TET-jakso

Tet-jaksoni alussa näin, miten neuloksesta tehdään vaatteita. Kierros oli ytimekäs ja siinä tuli paljon asiaa. Sen jälkeen menin laittamaan kirjekuoriin erilaisia osoitelappuja Ruotsiin, Norjaan ja Tanskaan. Keskiviikkona menin pakkaamaan kaikkia Angry birds-tavaroita laatikoihin ja sitten nostelemaan laatikoita hyllyihin. Sitten availin laatikoita ja laiton eri laatikoiden sisältöihin hintalappuja. Sitten henkaroin näytteitä.

Hockey bird -tuotteet

Hockey Bird tuotteet

Siellä oli pipoja, alushousuja, toppeja, boksereita, lapasia, laseja, pörröjä ja isoja pörröjä. Niitä oli paljon jäljellä ja ne olivat menneet vielä sekaisin eri laatikoihin. Loppujen lopuksi hyvällä yhteistyöllä saimme kaikki tuotteet oikeisiin laatikoihinsa ja vielä oikeassa ajassa.

Toimistotyöt

Yleisesti kampanjalappujen laittaminen kirjekuoriin ja niihin osoitetarrojen laittaminen ei ole varmaankaan hirveän monen mielestä todella mukavaa ja en ole poikkeus. Sain kuitenkin sovitussa ajassa laitettua kaikki laput kirjekuoriin ja siihen tottui aika nopeasti. Oli paljon hiljaisempaa kuin normaaleina koulupäivinä ja aloin nauttia enemmän hiljaisuudesta.

Näiden asioiden lisäksi opin hintalappujen laittamista ja monia muita asioita vaatteista, mitä ennen en tiennyt.

Pyry Simula
TET-harjoittelija

]]>
Nanso Group Vastuullisuuslupaukset Työ Black Horse satumaija.maki@nansogroup.com (Satumaija Mäki)
Vaatteiden eettisyyden varmistaminen Tue, 22 May 2012 12:00:00 +0300 https://www.nansogroup.com/blogi/eettisyys/vaatteiden-eettisyyden-varmistaminen https://www.nansogroup.com/blogi/eettisyys/vaatteiden-eettisyyden-varmistaminen Osallistuin viime torstaina Tampereen sosiaalifoorumin yhteydessä järjestettyyn paneelikeskusteluun, jossa käsiteltiin vaatetuotannon epäkohtia ja vaateyritysten yhteiskuntavastuuta. Paneelin vetäjänä toimi Vihreät vaatteet -blogia ylläpitävä vaatesuunnittelija Anniina Nurmi ja lisäkseni aiheesta keskustelemassa olivat vapaa tutkija Outi Moilala (Vapaatutkimus), toimitusjohtaja Sami Suomalainen (Kaiku Ethical Oy) sekä tilaisuuden aktiivinen yleisö.

Tilaisuuteen varattu puolitoistatuntinen kului siivillä. Näin ajankohtaisesta ja moniulotteisesta aiheesta kuin vaateyritysten yhteiskuntavastuu olisi voinut pitää useita tilaisuuksia rajatummalla aihealueella. Pohdittavaa riittäisi varmasti. Jos kuitenkin mietitään niitä vaatetuotantoon liittyviä sosiaalisen vastuun epäkohtia ja sitä, miten vaatetusyritys vastaa eettisyyden toteutumisesta.

Mikä on eettinen vaate?

Asiaa on hyvä lähteä tarkastelemaan pohtimalla, mitä ylipäätään tarkoittaa eettinen vaate? Ei ole itsestäänselvyys, että kehitysmaissa ja hiljattain teollistuneissa maissa työolosuhteet vastaisivat aina työelämän perusoikeuksia, kuten esimerkiksi Kansainvälisen työjärjestö ILO:n määrittämiä periaatteita. Vaatetusalan kansainvälinen kilpailu on kuitenkin pakottanut myös suomalaisuuteen vahvasti uskovan Nanso Groupinkin kaltaiset yritykset hankkimaan joidenkin tuoteryhmiensä tuotteita näistä maista. Kaikkien brändiemme tuotteista yhteensä noin 30 prosenttia tulee ns. riskimaista, pääasiassa Kiinasta ja Turkista. Osuus vaihtelee kuitenkin runsaasti siitä, mikä tuoteryhmä tai brändi on kyseessä. Esimerkiksi Nanso-brändin tuotteista 95 prosenttia valmistetaan edelleen omalla tehtaallamme Nokialla.

Me Nanso Groupissa työskentelemme joka päivä sen eteen, että kuluttaja voi käyttää tuotteitamme hyvällä omatunnolla riippumatta siitä missä tuote on valmistettu. Tämä tarkoittaa, että vaatteet ja niihin käytettävät materiaalit on valmistettu sosiaalisesti hyväksyttävissä työolosuhteissa. Valmistuksessa ei käytetä lapsityövoimaa tai hyväksytä muita työntekijöiden oikeuksia loukkaavaa toimintaa, työntekijät saavat työstään riittävää palkkaa ja niin työntekijöiden kuin tuotteiden käyttäjien turvallisuus huomioidaan valmistusmenetelmiä valittaessa. Aika pitkä lista varmistettavia asioita, jotka pitäisi vielä jollain tapaa pystyä luotettavasti osoittamaan kuluttajille.

Sosiaalisen vastuun valvonta

Vaatetusalalla on lukuisia järjestöjä ja aloitteita, jotka tarjoavat työkaluja sosiaalisen vastuun varmentamiseen. Meidän mielestämme eettisyys ei ole sellaista, joka kävisi ilmi yhdessä tuotteessa, vaan sen täytyy olla arvo ja osa yrityksen toimintatapaa. Siksi olemme Nanso Groupissa valinneet sosiaalisen vastuun varmistamiseksi BSCI:n (Business Social Compliance Initiative). BSCI on yrityksille suunnattu aloite, jonka tarkoituksena on edistää sosiaalisen vastuun auditointeja riskimaissa ja saavuttaa näin kestäviä parannuksia sosiaalisen vastuun alalla.

BSCI:stä ja muista vaihtoehdoista sosiaalisen laadun varmistamiseen voisi kirjoittaa tai keskustella vaikka kuinka pitkään. Muutama fakta BSCI:stä niille, jotka eivät aloitetta tunne. BSCI tarjoaa yrityksille yhdet yhteiset toimintaperiaatteet (Code of Conduct) ja järjestelmän, jonka avulla pyritään asteittain parantamaan työolosuhteita toimitusketjussa. Yhteisillä toimintaperiaatteilla BSCI karsii päällekkäisiä tehdastarkastuksia. Tehdastarkastuksen suorittaa aina ulkoinen riippumaton auditointiyritys, joka on saanut kansainvälisen SAAS (Social Accountability Accreditation Services) -organisaation hyväksynnän. Riippumattomien ulkopuolisten tarkastajien käytöllä taataan aloitteen luotettavuus ja läpinäkyvyys.

Kuva kiinalaisen tuotetoimittajamme luota.

BSCI:n toimintaperiaatteita toimitusketjussaan on sitoutunut noudattamaan jo yli 700 yritystä ja vuoteen 2010 mennessä verkostossa oli tehty yli 20 000 tarkastusta. Vaikka BSCI on yritysjohtoinen aloite, ei se tarkoita , että kriteerit olisi asetettu löysiksi. Tehdastarkastuksessa läpikäydään yli 400 kysymystä, joiden vastauksiin on toimittajilta löydyttävä myös sitä tukevaa dokumentaatiota. Lisäksi tarkastajat keskustelevat niin työntekijöiden kuin tehtaan johdon kanssa. Vuonna 2010 ensitarkastustulosten perusteella toimittajista 28 prosenttia täytti BSCI vaatimukset. Korjaavien toimenpiteiden jälkeen suoritettujen uusintatarkastusten jälkeen vaatimukset täyttävien toimittajien määrä oli noussut 51 prosenttiin. Ulkoinen tarkastus BSCI-vaatimukset täyttävillä tehtailla suoritetaan aina kolmen vuoden välein ja tarvittaessa uusintatarkastus aina 12 kuukauden kuluttua ensitarkastuksesta. Jatkuvan parantamisen periaatteen mukaisesti BSCI:n vaatimukset täyttäviä tehtaita kannustetaan hakemaan SA8000-sertifiointia.

Sosiaalisen vastuun puutteet liittyvät usein poliittisiin ja kulttuurisiin asioihin, joten pelkät tarkastukset eivät riitä tuomaan pysyviä parannuksia näihin maihin. Kestävien parannusten aikaansaamiseksi BSCI käy myös aktiivista keskustelua lukuisten sidosryhmien, kuten hallitusten, ammattiliittojen, kansalaisjärjestöjen, ostajien ja tavarantoimittajien kanssa. Lisäksi BSCI tukee toimittajia tarjoamalla heille koulutuksia, jotka on suunniteltu tietyn maan, alueen tai teollisuudenalan haasteiden mukaan.

Eettisen vaatteen tunnistaminen

Haasteena kuitenkin edelleen on, kuinka kuluttaja voi varmistua vaatteiden eettisyydestä. BSCI auditoiduilta tehtailta tulevia tuotteita ei merkitä niin, että kuluttaja näkisi sen vaatteita ostaessaan. Alkuperämerkintä tuotteissa lisää läpinäkyvyyttä, mutta ei sekään kerro mitään sosiaalisen vastuun toteutumisesta. Suomessa ja maailmallakin hyvin tunnettu Reilun kaupan merkki on tae eettisyydestä, mutta koskee tekstiilituotteiden osalta ainoastaan puuvillaa. On myönnettävä, että vaatteen eettisyyden varmistaminen ostotilanteessa on kuluttajan näkökulmasta haastavaa. Toisaalta se on asia, jonka ei edes pidä olla kuluttajan vastuulla.

Kuva kiinalaisen tuotetoimittajamme ompelimosta.

Pohdimme Nanso Groupissa paljon sitä, kuinka vastuullisuus näkyisi tuotteissamme paremmin. Päädymme kuitenkin miltei aina samaan lopputulokseen. Vastuullisuus ei ole meille yksi tuote, valmistuspaikka tai materiaali. Se on tapamme toimia ja näkyy jokaisessa tuotteessa. Ostajamme tietävät ettei kaukomaissakaan mennä pelkän halvan hinnan perässä, sillä halpa hinta, laatu ja vastuullisuus kulkevat harvoin kaikki käsi kädessä. Valitsemme tuotetoimittajat siten, että ostetut tuotteet täyttävät sekä tuotteiden laadulle että sosiaaliselle vastuulle asettamamme kriteerit. Sosiaalisen vastuun kriteerien täyttyminen varmistetaan BSCI tarkastusten  avulla.

Uskomme, että työ BSCI:n ympärillä ja panostukset toimintamme avoimmuuden ja läpinäkyvyyden lisäämiseen jokaisella vastuullisuuden osa-alueella auttavat myös kuluttajia ymmärtämään tätä moniulotteista ja haastavaa asiaa. Mitä mieltä olette?

Satumaija Mäki
Nanso Groupin vastuullisuusasiantuntija

]]>
Nanso Group Vastuullisuus Eettisyys Vaatteet satumaija.maki@nansogroup.com (Satumaija Mäki)
Tukka putkella, hameenhelma heiluen Tue, 15 May 2012 12:00:00 +0300 https://www.nansogroup.com/blogi/tyo/tukka-putkella-hameenhelma-heiluen https://www.nansogroup.com/blogi/tyo/tukka-putkella-hameenhelma-heiluen Viimeiset viikot ovat olleet yhtä hässäkkää. Työpöytäni täytyy keltaisista post-it lapuista, joihin kirjaan kuluvan tai seuraavan päivän välttämättömät työt. Jostain syystä niitäkin kuitenkin kertyy ja välillä tuntuu, ettei todellisen työn tekemiselle jää aikaa ollenkaan. Kalenteria selatessa lohdutan usein itseäni, että muutaman viikon päästä tilanne rauhoittuu. Se tuntuu kuitenkin olevan illuusio, sillä muutaman viikon päästä kalenteria katsoessa tilanne on jälleen sama… Seuratessa työkavereitani voin todeta, etten todellakaan ole ainoa, joka juoksee tukka putkella ja hameenhelmat heiluen paikasta toiseen. Pidentyneet päivät ja lisääntynyt auringonvalo antavat meille onneksi positiivista energiaa ja auttavat jaksamaan. Itse olen myös äärettömän iloinen siitä, että vastuullisuustyön ympärillä riittää näin paljon kuhinaa ja aihe kiinnostaa.

Iloa, valoa ja jaksamista kaikille!

Satumaija Mäki
Nanso Groupin vastuullisuusasiantuntija

]]>
Työ satumaija.maki@nansogroup.com (Satumaija Mäki)
Vastuullinen shoppailija Sat, 05 May 2012 13:47:00 +0300 https://www.nansogroup.com/blogi/kotimaisuus/vastuullinen-shoppailija https://www.nansogroup.com/blogi/kotimaisuus/vastuullinen-shoppailija
Vastuullinen shoppailija

En pidä itseäni enää kummoisenakaan shoppailijana. Kerran pari vuodessa toki täytyy pitää tyttöjen kesken shoppailukierros keskustan putiikeissa, ja välillä tulee innostuttua hieman liikaakin etenkin hyvissä alennusmyynneissä. Ostoskäyttäytymiseni on kuitenkin selvästi muuttunut vuosien aikana. Olen alkanut miettiä enemmän tuotteiden alkuperää, elinkaarta ja valmistajia, enkä enää tuijota hintalappuja tai osta kolmea yhden hinnalla vain siksi, että se on mahdollista. En ole silti koskaan ajatellut itseäni varsinaisena vastuullisena ostajana, enkä ole koskaan tarkemmin miettinyt, mitä se pitäisi sisällään. Ehkä pitäisi.

Tänä päivänä eletään himoshoppailijan unelma-aikaa. Tarjonnasta ei todellakaan ole pulaa, markkinat ovat täynnä tuotteita, materiaa, hyödykkeitä, turhakkeita ja kaikkea siltä väliltä. Nimikkeitä ja hintakategoriaa riittää niin, ettei tavallinen ihminen voi millään hallita kokonaisuutta tässä runsauden kaaoksessa. Mistä markkinointistrategioita ja myyntipuheita huomioimatta sitten voi erottaa, millaisia tuotteita ostamalla voi itse tukea vastuullisuusajattelua ja kestävää kehitystä? On yllättävän helppoa menettää otteensa siihen, missä menee liian halvan raja.

Tosiasia on, että raha ja vastuullisuus kulkevat käsi kädessä. Vastuullinen tekeminen vaatii rahaa, mutta onnistuneessa konseptissa myös tuo sitä takaisin, toisin sanoen vastuullinen tekeminen parhaimmillaan lisää kannattavuutta ja tukee kestävän kehityksen jatkumista. Jokaisella myytävällä tuotteella on olemassa kriittinen kustannusrajansa, joka mahdollistaa tuotteen valmistamisen ja kannattavan liiketoiminnan. Tämän rajan alittamiseen vaaditaan epäeettisiä ratkaisuja, mikä tekee tuotteista liian halpoja. Ja kuinka hienoa halvalla myyminen tai ostaminen loppujen lopuksi on? Vaikka joskus voisi hinnan perusteella niin päätellä, mitään tuotteita ei voida valmistaa ilman kuluja. Ei ainakaan vastuullisella tavalla, se on varmaa.

Eettisesti halpojen tuotteiden hinnat saavutetaan tehokkuuden, tuotekehityksen ja -innovaatioiden avulla. Nämä tuotteet vaativat syntyäkseen pääomaa, mutta tehokkaalla ja järkevällä toiminnalla kustannukset voidaan laittaa kuriin ja kunnioittaa myös kuluttajan kukkaroa. Välillä silti tuntuu, että normaali halpakin on liian kallista, etenkin jos valmistusmaa on Suomi, tämä armas ja kallis kotimaamme. Vaikkei kotimaisuus ole aina suoraan tae vastuullisesta toiminnasta, se on kuitenkin hyvä alku vastuulliselle ostoskäyttäytymiselle. Aina ei vain pysty kannattamaan kotimaista, vaikka sielu sitä huutaakin. Niinpä olen päättänyt, että koska pienistä pisaroista se valtamerikin muodostuu, pyrin kannattamaan kotimaista aina silloin, kun se on mahdollista. Vaikka kyse olisi kuinka pienestä asiasta, esimerkiksi maitopurkista tai sukkahousuista.

Jaana Hyyryläinen
Painoinsinööri Nokian tehtaalla

]]>
Vastuullisuus Kotimaisuus Vaatteet jaana.hyyrylainen@nansogroup.com (Jaana Hyyryläinen)
Jouluja Fri, 04 May 2012 15:23:00 +0300 https://www.nansogroup.com/blogi/nanso-group/jouluja https://www.nansogroup.com/blogi/nanso-group/jouluja Myyjän työ ja vastuullisuus, mitä kiinnostavaa siitä voi kirjoittaa?  Vastuullinen myyjä purkaa kuormia, henkaroi ja viikkaa, palvelee asiakkaita ja erittäin vastuullisesti lajittelee roskat päivän päätteeksi. Aika tylsää? Vastuullista? Riippuu mistä suunnasta katsoo…

Työskentelen Nanson myymälässä ja päivään kuuluu kaikkea edellä mainittua, mutta se herkkupuoli tulee tässä: monta kertaa vuodessa on Joulu. Ensin reilu puoli vuotta aiemmin tulee katalogit joita heti revitään kädestä toiseen; mikä sopii mulle, mä halun ton ja ton ja ton… Sitten alkaa odotus, että joulupukki (meillä pukkia tuuraa yleensä Kiitolinja) tuo ne tilatut ja hartaasti odotetut lahjat. Paketit saapuvat myymälään ja hetihän ne on aukaistava, kenelle tuli ja mitä? Mikä sopii mulle, mikä sopii sulle ja mikä sopii tuolle asiakkaalle, jolle on kai pakko myydä yksi?  Kaikille ei kaikki mallit sovi. Jollekin pitää olla v-aukkoa ja toiselle korkeampaa kaulusta, hoikalle vyötäröä korostavaa ja meille muille siitä huomiota pois vievää.

Keväällä ihanan kirkkaita värejä myymälä täyteen lumien sulamista odotellessa ja syksyllä rauhoittavaa pehmeää ja tummaa, koko työpaikka on taas aivan eri näköinen. Sitten saadaan leikkiä, että meillä on näin paljon ihania vaatteita joita saa laitella esiin eri tavoilla ja eri asiakkaille sopivia vaatteita, vähän kuin aikuisten nukkekotileikkejä?  Monesti asiakkaat kysyvät, eikö ole kauheaa olla täällä töissä kaikkien ihanien vaatteiden keskellä?  Ei kun se on juuri ihanaa!

Miten se vastuullisuus sopii tähän kuvaan?  Olisiko näin aluksi, että ottaa asiakkaan tarpeet kunnolla huomioon eikä yritä myydä asiakkaalle jotain mikä ei hänelle sovi tai missä olo ei tunnu mukavalta. Kaikista parhaimman näköinen on silloin, kun tuntee olevansa hyvännäköinen. Ei auta jos kaikki muut sanoo, että näytät tosi hyvältä, jos itsellä on vieras olo. Vaikka kukaan muu ei näytä huomaavan, että vatsamakkara on tuossa ihan puseron alla, niin itse tietää sen olevan siellä ja se riittää. Etsitään jotain mikä sen peittää. Kumma kyllä, mitä enemmän itseään peilailee erilaisissa vaatteissa niin se mielikuva itsestä alkaa muuttua. Mähän näytän aika hyvältä. Kauneus on katsojan silmissä ja ne eniten merkitsevät silmät on siellä omassa päässä.

Mira Huotari
Vantaan Nanso Group Outletin myyjä

]]>
Nanso Group Vastuullisuus Tuotteet mira.huotari@nansogroup.com (Mira Huotari)
Kauniita ruusuja sukkahousuista Wed, 02 May 2012 13:52:00 +0300 https://www.nansogroup.com/blogi/kotimaisuus/kauniita-ruusuja-sukkahousuista https://www.nansogroup.com/blogi/kotimaisuus/kauniita-ruusuja-sukkahousuista Oltiin vaatteiden valinnassa loppusuoralla, kun ihastuin Rajanderin Ritvan tekemään ruusuun. Haluan myös tuollaisen! Voitko tehdä minulle ruusun? Voisiko ruusu olla kaksivärinen? Vaatteet suunniteltiin 20-luvun hengessä juhliin, jotka Nanso järjesti henkilöstölleen viime elokuussa. Nokialla pidettävät juhlat olivat Nanso 90-vuotta! Aivan ihanat juhlat olivatkin, vieläkin tulee hymy kun ajattelee niitä. Sain myös itselleni sopivat värit, mustan ja tummanpunaisen, samaan ruusuun.

Ritvalle idea ruusu-asusteeseen tuli, kun hänen pukuunsa kuului lantiolle ruusu. Ritva mietti, mistä saisi kauniin ruusun myös ranteeseensa. Työkaveri Päivikki sukkahousutehtaan viimeistämöstä ehdotti ,että mikset tekisi sukkahousuista. Ritva saikin sopivia poistoja kokeiluun ja löysi sopivan laadun ruusun valmistukseen.

Ruusujen kauneus huomattiin pian muiden työntekijöiden keskuudessa ja Ritvalle alkoi sadella ”tilauksia”. 90-vuotis juhlassa toimitusjohtajamme Leena Syrjälä jutteli työntekijöiden kanssa puvuista ja kaikesta mitä tähän juhlaan oli työntekijät valmistelleet. Ruusun huomattuaan Leena alkoi pohtia, kuinka tällainen valmistustapa tukee myös Nansolle tärkeää vastuullisuus ja kierrätysasiaa. Leena kysyi, tekisikö Ritva myös hänelle ruusun, kun hän seuraavan kerran vierailee Torniossa.  Ritva lupasi ja Leena vielä varmisti, että teethän varmasti.

Ritva työskentelee Tornion sukkahousutehtaakka viimeistämö-pakkaamo osastolla painokoneen kanssa. Juhlien jälkeen Tornioon saatiin tilaus tehdä Nanson asiakastilaisuuteen 300 ruusua. Määrä oli sen verran suuri, että rupesimme porukalla tekemään ruusuja. Ruusut valmistettiin vapaa ajalla. Olin itse yhtenä vapaehtoisena tekijänä. Tehtävä oli mukava ja toi erinäisiä tyylejä ja yksilöllistä näköä ruusuille. Lisäksi siitä sai lisäliksaa ja sehän sopi mainiosti.

Ruusujen kysyntä jatkuu…

Tornion tehtaan työntekijät valmistavat nyt hiljaisena aikana työajalla muutaman hengen voimin ruusuja myyntiin asti. Hyvän asian puolesta. Ruusujen  materiaaliksi käytetään jätteksi menevää valmista sukkahousumateriaalia. Yhdestä sukkahoususta saa kaksi ruusua. Ritva on jatkoideoinut sukkahousuista myös kaulakorun.

Toukokuun ajan myymälöistämme voi käydä ostamassa äidille, valmistujille tai itselle käsityönä tekemämme ruusun. Ruusuista lahjoitetaan 2e Roosa nauha-rahastoon rintasyöpätutkimuksen tukemiseen. Yhteys Roosa nauha -kamppanjaan on tehtaan työntekijöiden mielestä inspiroiva tekijä.

Mukavaa alkukesää kaikille!

Satu Nättilä
Tuotekehityksen työntekijä Tornion tehtaalta

]]>
Kotimaisuus Tuotteet Sukkahousut satu.nattila@nansogroup.com (Satu Nättilä)
Hyvää mieltä pikku potilaille Thu, 26 Apr 2012 12:00:00 +0300 https://www.nansogroup.com/blogi/finnwear/hyvaa-mielta-pikku-potilaille https://www.nansogroup.com/blogi/finnwear/hyvaa-mielta-pikku-potilaille
Hyvää mieltä 1
Hyvää mieltä 2

Vuosi sitten Lapsimessuilla Finnwearin osastolla järjestettiin suunnittelukilpailu, jossa lapset saivat suunnitella mieleisensä kuvan t-paitoihin. Voittajakuviksi valikoituivat pirteä Leppis ja hauska Koira. Tänä keväänä kuvat koristavat Finnwearin uusia lasten t-paitoja.

Hauskat t-paidat toimivat hyvän mielen tuojina, sillä lahjoitamme jokaisesta ostetusta t-paidasta 50 senttiä Lastenklinikoiden Kummit Ry:lle, joka käyttää varat lapsipotilaiden viihtyvyyden parantamiseen.

Koiraihmisenä olisin halunnut itsellenikin humoristisen Koira-t-paidan, mutta valitettavasti paitoja on saatavana vain koot 92 – 128. T-paitoja myydään Nanso Groupin myymälöissä sekä Lapsimessuilla tulevana viikonloppuna.

Satumaija
Nanso Groupin vastuullisuusasiantuntija

]]>
Finnwear Tuotteet Vaatteet satumaija.maki@nansogroup.com (Satumaija Mäki)
Onko vaatteen alkuperällä merkitystä? Mon, 23 Apr 2012 12:00:00 +0300 https://www.nansogroup.com/blogi/eettisyys/onko-vaatteen-alkuperalla-merkitysta https://www.nansogroup.com/blogi/eettisyys/onko-vaatteen-alkuperalla-merkitysta Järjestimme viime keskiviikkona median edustajille keskustelutilaisuuden aiheesta: ”Voiko vastuullinen suomalainen vaateteollisuus olla tänä päivänä kannattavaa?” Vastausta tähän kysymykseen ei tuossa tilaisuudessa tietenkään saatu, mutta vilkasta keskustelua aihe herätti. Jäin tilaisuuden jälkeen pohtimaan, onko vaatteen alkuperällä oikeastaan merkitystä?

Kuten kaikki tiedämme, niin ensisijainen ostopäätökseen vaikuttava tekijä vaatekaupoilla on aina tuotteen ulkonäkö. Jos materiaalikin miellyttää, päädytään sovituskoppiin selvittämään kuinka vaate sopii päälle. Kaikki edellä luetellut kohdat täytyy olla kunnossa ennen kuin vaatetta edes harkitsee ostavansa. Viimeistään tässä vaiheessa huomio kiinnittyy myös hintalappuun.

Vaatteen hintaan vaikuttaa monta tekijää. Laadukas, eettiset ja ekologiset kriteerit täyttävä vaate ei voi olla halpa, eikä kotimaassa valmistettu vaate pysty hinnassa kilpailemaan Kaukoidässä valmistettuja vastaan. Tästä syystä vaatetusteollisuus on edellisten vuosikymmenten kuluessa vähentynyt Suomessa rajusti, mikä on todella sääli. Ainoastaan tuntiessamme tuotteen alkuperän voimme olla varmoja, että se on valmistettu sosiaalisesti hyväksyttävissä työolosuhteissa eikä sisällä ihmiselle tai ympäristölle myrkyllisiä aineita. Mielestäni jo tämä on hyvä syy valita kotimainen, sillä kauniita ja naisellisia vaihtoehtoja mallistoista kyllä löytyy.

Satumaija Mäki
Nanso Groupin vastuullisuusasiantuntija

]]>
Vastuullisuus Eettisyys Kotimaisuus satumaija.maki@nansogroup.com (Satumaija Mäki)