Vastuullista suomalaista muotia.

Revontuli by Nanso

26.03.2013, Aihe: Nanso • Kirjoittaja Satumaija Mäki

Nanso Group palkittiin syyskuussa 2012 Suomalaisen Työn Liiton 100-vuotisjuhlassa Hyvä työ -palkinnolla. Palkinnon myöntämisperusteena oli muunmuassa yrityksemme pitkäjänteinen ja vastuullinen toiminta vaatetusteollisuuden säilyttämiseksi Suomessa. Palkinnon innoittamana Nanso päätti tuoda Lenita Airiston 1960 -luvulla kehittämän Revontuli-konseptin uudelleen markkinoille.

Revontuli on Lenita Airiston vuonna 1966 Suomen Trikoolle kehittämä design -mallisto. Sen suunnittelusta vastasivat aikanaan tekstiilitaiteilija Nana Suni ja muotisuunnittelija Anna-Liisa Nieminen.
Mallisto valmistettiin Tamperella Suomen Trikoon tehtaalla, ja se sai innostuneen vastaanoton. Tuotteita myytiin sekä New Yorkin että Kalifornian nimekkäimmissä tavarataloissa ja erikoisliikkeissä. Revontuli by Nanso -malliston lähtökohtana on edelleen 1960-luku, suomalaisen designin kultakausi.

Tämän kevään yksi kohokohta koettiin pari viikkoa sitten, kun Revontuli by Nanso-mallisto lanseerattiin Svenska Teaternissa. Väri-iloa ja riemua sykkivä muotishown oli suunnitellut ja ohjannut Lenita Airisto. Malleina tilaisuudessa olivat muun muassa Viivi Pumpanen, Leena Sarvi ja Birgitta Öunap.

Malliston ennakkomaistiaisia on jo nyt saatavana Nansoshop.comista ja kokonaisuudessaan se tulee kauppoihin toukokuussa.

Lomakkeen tiedoissa ilmeni virheitä. Tarkistathan virheelliset kentät.

Kirjoita kommentti

Roskakommenttien estämiseksi, syötä kirjaimet oheiseen kenttään.