Vastuullista suomalaista muotia.

Työharjoittelussa Nansolla

12.08.2013, Aihe: Nanso Group • Kirjoittaja Liisa Vilen

Vastuullisuus, eettisyys, laatu, kotimaisuus. Siinäpä joukko niitä arvoja, joita pidän itse tärkeinä tehdessäni valintoja kuluttajana. Mitäpä jos hakisinkin työharjoitteluun Nansolle, tuumailin marraskuussa 2012, kun satuin törmäämään Nanson vastuullisuusajatuksiin. Vaikka eihän se Nanson tyyli aivan omanlainen ole, vähän ”tätimäinen”. Ja mahtaako Nokian tehdas olla enää edes toiminnassa? Onnekseni harjoittelupaikka kuitenkin löytyi, ja vieläpä sattumalta juuri toivomaltani osastolta. Ja miten väärässä olinkaan yrityksen suhteen kaikkine ennakkokäsityksineni!

Ensimmäiset viikot Nansolla kuluivatkin lähinnä hämmästellessäni sitä tosiasiaa, että Nokialla todellakin tehdään yhä vaatteita! Jaksoin ihmetellä useampaan kertaan ruokailuhuoneen ikkunasta näkyvää suurta raakaneulosvarastoa. Innostuksellani ei ollut rajaa: Vaatteita tehdään ihka oikeasti Suomessa, siis aivan mahtavaa! Kysymys kuuluukin, miten olen nokialaisena onnistunut välttymään tältä tiedolta? Monien kuluttajien tavoin käsitykseni Nansosta rajoittui aiemmin lähinnä joululahjaksi saatuihin yöpaitoihin. Tapahtuupa Nokian tehtaalla vaatteiden valmistuksen lisäksi paljon muutakin. Löytyy suunnittelijoita, markkinointiosasto, talousosasto, vientiosasto ja paljon muuta, siis koko paketti! On todella hienoa, että tällainen yritys löytyy Suomesta ja vieläpä Nokialta, kun kaikki ns. tärkeä tuntuu nykyään tapahtuvan pääkaupunkiseudulla, ja tuotanto jossain aivan muualla.

Toimenkuvani harjoittelun aikana on ollut odotettua monipuolisempi, mikä on ollut ainoastaan positiivinen yllätys. Päivittäinen työni on kuitenkin koostunut pääasiassa asiakaspalvelusta puhelimitse ja sähköpostitse. Asiakaspalvelun ohessa olen oppinut paljon yrityksestä ja sen tuotteista, sillä kysymyksiä asiakaspalvelussa riittää laidasta laitaan. Kiitokset ja iso käsi menevät tässä kohtaa ohjaajalleni Liisalle, joka on jämäkällä otteella ja pitkällä pinnalla johdatellut minut työni saloihin mm. monien järjestelmien opettamisen muodossa. Olen saanut osallistua myös tuotekuvauksiin, mikä olikin samalla loistava tilaisuus saada tietoa myös kuvaajan työstä, josta olen joskus itsekin ammattina haaveillut.

Kaiken kaikkiaan kaikki työhöni liittyvä on ollut äärettömän mielenkiintoista. Tämä on luultavasti muille työntekijöille näkynyt lähinnä jatkuvana kyselemisenä kaikesta mahdollisesta yritykseen ja sen tuotteisiin liittyvästä. Kiitokset siis myös kaikille ystävällisille työkavereille, jotka ovat jaksaneet aina auliisti auttaa. Nanson nykyisistä mallistoista on pakko sanoa sen verran, että vaatekaappini on alkanut yllättäen täyttyä näillä vaatteilla. Mallistossa löytyy valinnanvaraa niin vanhemmille kuin myös nuorille ja nuorekkaille asiakkaille. Mekkoja karttavana ihmisenä omistan nykyään myös pari ihanaa mekkoa, ja odotan jo innolla tulevan syksyn uusia malleja.

Summa summarum, olen siis voinut lähinnä vain kiitellä itseäni, että valitsin harjoittelupaikakseni juuri Nanso Groupin. Sekä työpaikka että itse työ ovat kaikin puolin yllättäneet positiivisesti. Olen voinut tehdä töitä täydellä sydämellä, ja seistä rehellisesti yrityksen valmistamien tuotteiden takana, mikä onkin omien arvojeni valossa tärkeää. Viimeaikaisista uutisista huolimatta uskon vahvasti, että laadukkailla suomalaisilla tuotteilla on vahva sija markkinoilla, niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Uskomustani tukee varmasti asiakaspalveluun tulleet monet kyselyt Nanson tuotteiden saatavuudesta myös ulkomailla.

Kiitos kaikki nansolaiset, tsemppiä tulevaan ja oikein aurinkoista loppukesää kaikille!

Minna
Työharjoittelija

Lomakkeen tiedoissa ilmeni virheitä. Tarkistathan virheelliset kentät.

Kirjoita kommentti

Roskakommenttien estämiseksi, syötä kirjaimet oheiseen kenttään.