Vastuullista suomalaista muotia.

Jouluja

04.05.2012, Aihe: Nanso Group • Kirjoittaja Mira Huotari

Myyjän työ ja vastuullisuus, mitä kiinnostavaa siitä voi kirjoittaa?  Vastuullinen myyjä purkaa kuormia, henkaroi ja viikkaa, palvelee asiakkaita ja erittäin vastuullisesti lajittelee roskat päivän päätteeksi. Aika tylsää? Vastuullista? Riippuu mistä suunnasta katsoo…

Työskentelen Nanson myymälässä ja päivään kuuluu kaikkea edellä mainittua, mutta se herkkupuoli tulee tässä: monta kertaa vuodessa on Joulu. Ensin reilu puoli vuotta aiemmin tulee katalogit joita heti revitään kädestä toiseen; mikä sopii mulle, mä halun ton ja ton ja ton… Sitten alkaa odotus, että joulupukki (meillä pukkia tuuraa yleensä Kiitolinja) tuo ne tilatut ja hartaasti odotetut lahjat. Paketit saapuvat myymälään ja hetihän ne on aukaistava, kenelle tuli ja mitä? Mikä sopii mulle, mikä sopii sulle ja mikä sopii tuolle asiakkaalle, jolle on kai pakko myydä yksi?  Kaikille ei kaikki mallit sovi. Jollekin pitää olla v-aukkoa ja toiselle korkeampaa kaulusta, hoikalle vyötäröä korostavaa ja meille muille siitä huomiota pois vievää.

Keväällä ihanan kirkkaita värejä myymälä täyteen lumien sulamista odotellessa ja syksyllä rauhoittavaa pehmeää ja tummaa, koko työpaikka on taas aivan eri näköinen. Sitten saadaan leikkiä, että meillä on näin paljon ihania vaatteita joita saa laitella esiin eri tavoilla ja eri asiakkaille sopivia vaatteita, vähän kuin aikuisten nukkekotileikkejä?  Monesti asiakkaat kysyvät, eikö ole kauheaa olla täällä töissä kaikkien ihanien vaatteiden keskellä?  Ei kun se on juuri ihanaa!

Miten se vastuullisuus sopii tähän kuvaan?  Olisiko näin aluksi, että ottaa asiakkaan tarpeet kunnolla huomioon eikä yritä myydä asiakkaalle jotain mikä ei hänelle sovi tai missä olo ei tunnu mukavalta. Kaikista parhaimman näköinen on silloin, kun tuntee olevansa hyvännäköinen. Ei auta jos kaikki muut sanoo, että näytät tosi hyvältä, jos itsellä on vieras olo. Vaikka kukaan muu ei näytä huomaavan, että vatsamakkara on tuossa ihan puseron alla, niin itse tietää sen olevan siellä ja se riittää. Etsitään jotain mikä sen peittää. Kumma kyllä, mitä enemmän itseään peilailee erilaisissa vaatteissa niin se mielikuva itsestä alkaa muuttua. Mähän näytän aika hyvältä. Kauneus on katsojan silmissä ja ne eniten merkitsevät silmät on siellä omassa päässä.

Mira Huotari
Vantaan Nanso Group Outletin myyjä

Lomakkeen tiedoissa ilmeni virheitä. Tarkistathan virheelliset kentät.

Kirjoita kommentti

Roskakommenttien estämiseksi, syötä kirjaimet oheiseen kenttään.