Vastuullista suomalaista muotia.

Verkkokauppa käyttäjien suurennuslasin alla

07.02.2013, Aihe: Amar • Kirjoittaja Liisa Vilen

Joulu- ja tammikuun ajan verkkokaupan sivuilla pystyi osallistumaan käytettävyyttä kehittävään kyselyyn. Vastauksia kertyi kaiken kaikkiaan yli 1200 kappaletta. Suuret kiitokset kaikille vastaajille! Vastausten pohjalta voisi todeta, että suurin osa on ollut tyytyväisiä verkkokauppaamme, mutta kehitettävääkin löytyy.

Tässä tiivistetysti kyselyn tuloksia:

Avoimissa vastauksissa korostui mm. seuraavat asiat verkkokauppaan liittyen:

  • Toivottiin lisää tarjouksia, kilpailuja ja arvontoja
  • Lisää tuotevalikoimaa myös miehille ja lapsille
  • Toimitusvaihtoehtoihin Matkahuollon rinnalle myös Itellan palvelut
  • Toivottiin, että tuotteiden kuvista olisi nähtävillä myös kuvia mallin päällä. Lisäksi toivottiin, että kuvat olisivat isompia tai vaihtoehtoisesti niitä voisi zoomata, jotta voisi tarkastella yksityiskohtia ja materiaalia.
  • Tuotteisiin kaivattiin tarkempia nimiä. Pelkkä tuotteen nimi, kuten ”Paulakukka” ei kerro asiakkaille aina tarpeeksi tarkasti mistä on kyse. Parempi tapa nimetä tuotteita voisi olla esimerkiksi Paulakukka-mekko tai Paulakukka-tunika

Lisäksi avoimissa palautteissa saimme paljon kommentteja kaupan ulkonäköön liittyen ja mielipiteet jakautuivat tässä asiassa laajasti. Toiset pitivät nykyistä ulkoasua hyvänä, toiset kaipasivat lisää väriä ja toiset taas olisivat toivoneet enemmän rauhallisuutta myös värien puolesta.

Kehitämme verkkokauppaamme jatkuvasti ja kaikista vastauksista tulee olemaan suuri apu kehitystyössämme. Kiitokset vielä kertaalleen kaikille vastaajille!

Liisa
Verkkokauppavastaava

Lomakkeen tiedoissa ilmeni virheitä. Tarkistathan virheelliset kentät.

Kirjoita kommentti

Roskakommenttien estämiseksi, syötä kirjaimet oheiseen kenttään.