• Historia

Yritys

Suomalaisen vaatetusteollisuuden edelläkävijä vuodesta 1921

Vuonna 1921 palkkavärjäämöksi perustettu Nanso on kasvanut vuosikymmenten kuluessa yhdeksi Suomen suurimmista vaatetusteollisuusyrityksistä. Aloitimme laamapaitojen valmistuksella ja vuosien varrella olemme neuloneet niin miesten kankaisia alushousuja, vahvoja puuvillasukkia kuin suosittuja T- ja yöpaitojakin.

Alkuajoista on tultu pitkälle. 2000-luvulla toimintamme on kehittynyt voimakkaasti. Vuonna 2001 ostimme Finnwearin trikoovaatetuotannon. Vuoden 2007 vaihteessa Nansoon liitettiin Vogue Group Oy ja VG Produktion Oy. Samalla Nanso kasvoi Nanso Group Oy:ksi, jonka rakastettuun brändiperheeseen kuuluvat trikoobrändit Nanso, Black Horse ja Finnwear sekä sukkamerkit Vogue, Norlyn ja Amar.

Nanso Groupin juuret ovat syvästi Nokialla, jossa sijaitsee edelleen yrityksen pääkonttori sekä Nanson tehdas. Torniossa sijaitseva yrityksen hienosukkatehdas on Pohjoismaiden ainoa lajissaan. Karkeiden sukkien valmistus on puolestaan keskitetty Tallinnan tehtaaseen. Kolmen oman tehtaan lisäksi Nanso Groupilla on osakkuus Virossa sijaitsevasta ompelimosta, jossa osa tuotteista leikataan ja ommellaan. Kaikkien brändien mallistot suunnitellaan Suomessa ja ne seuraavat menestyksekkäästi aikaa ja vastaavat vaativimpiinkin laatutarpeisiin.

Voimaa suunnittelijoista

Nanso Group on vahvasti ajan hengessä elävä osaaja, jonka brändit tarjoavat iskukykyisiä ja laadukkaita mallistoja. Aidolla suomalaisella ammattiylpeydellä ja täydellä sydämellä valmistetut tuotteet ovat monikäyttöisiä ja erottuvia. Vahvan suomalaisen designin ja osaavan valmistuksen yhteistyönä syntyy tuotteita, jotka kulkevat käyttäjiensä mukana heidän merkityksellisissä hetkissä.

Suomalaista omistusta

Nanso Group on yhä sata prosenttisesti suomalaisessa omistuksessa oleva perheyritys ja perheomistajuus on perusta, jonka ansiosta yhtiön liiketoimintaa on pystytty kehittämään pitkäjänteisesti ja vastuullisesti. Nanso Groupin nykyiset omistajat polveutuvat vuorineuvos Emil Aaltosesta (1869-1949), jonka näkemys ja kehittämishenki 1930- ja 1940-luvulla loivat vahvan pohjan silloisen Nokian Kutomo Oy:n tulevaisuudelle. Emil Aaltosen perillisten hallussa on yhä 82,1 % Nanso Groupin osakkeista, sillä he omistavat Nanso Groupin emoyhtiön Pauniemi Oy:n. Myös nykyiset omistajat ovat sitoutuneita perheyhtiöön ja haluavat taata toiminnan jatkuvuuden tuleville sukupolville.